Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Κι όταν λέει ομαλά, εννοεί ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της τους επόμενους (πολλούς) μήνες, θα επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, το πολιτικό κλίμα θʼ αλλάξει και η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις ευρωεκλογές. «Θα παλέψω μέχρι τέλους να βγάλω τη χώρα από την κρίση», σημειώνει προς τους συνομιλητές του. Αν ο κ. Σαμαράς λέει, όσα φέρεται να λέει, μόνο και μόνο για νʼ ανεβάσει το ηθικό των στελεχών του είναι μικρό το κακό. Αν το πιστεύει κιόλας, ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά και αίσια, είναι ακόμη χειρότερο.

• Το Μαξίμου λάλησε. Και τι είπε; Ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, στο τέλος της τετραετίας. Και το δέσανε κόμπο. Δεν είναι βέβαια κάτι το πρωτόγνωρο. Και άλλοι στο παρελθόν διεκήρυσσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Για το… πόπολο. Πόσοι όμως τήρησαν τον… λόγο τους; Σχεδόν κανένας. Ούτε καν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μόνο ο Ανδρέας αν θυμάμαι καλά στη δεύτερη κυβερνητική θητεία του που έληξε τον Ιούνιο του 1989. Εκλογές, ανασχηματισμός και υποτίμηση είναι τα μόνα γεγονότα που δεν προαναγγέλλονται. Και το γιατί είναι αυτονόητο.

• Η κίνηση του Β. Πολύδωρα να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, γεγονός που επέφερε τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, διευκόλυνε κατά μία έννοια τους σχεδιασμούς της ηγεσίας της παράταξης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς είχε προ διμήνου αποφασίσει να μην τον συμπεριλάβει στις λίστες για τις επόμενες εκλογές. Σε δεδομένη χρονική στιγμή θα τον καλούσε να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και να τον… διαδεχθεί ένα από τα παιδιά του. Έτσι εξηγείται και η σφοδρή επίθεση της Λ. Συγγρού εναντίον του πρώην υπουργού την ημέρα της διαγραφής του, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι πόρτες της παράταξης έκλεισαν για εκείνον οριστικά και αμετάκλητα. Ουδέν κακόν, αμιγές… καλού: Η κυβέρνηση έχασε έναν βουλευτή, ο κ. Σαμαράς απαλλάχθηκε από ένα πρόβλημα.

• Στο στόχαστρο αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει μπει τον τελευταίο καιρό ο Άδ. Γεωργιάδης. Ο λόγος διπλός: Από τη μία η απόλυτη υπακοή του στα κελεύσματα της «τρόικας» και από την άλλη η πλήρης ταύτισή του με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σε κοινωνικά ευαίσθητα θέματα όπως το πετρέλαιο θέρμανσης. Εκείνο που έχει εξαγριώσει περισσότερο τους βουλευτές ήταν η έμμεση κατηγορία που τους απηύθυνε ο κ. Γεωργιάδης ότι όσοι ζητούν και πιέζουν για μείωση του φόρου «παίζουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων»! Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται μνημονιακότερος των δανειστών διότι θέλει να εξασφαλίσει τα εύσημα της «τρόικας». Σημειώνω ότι ο προηγούμενος που υπήρξε «αγαπημένο παιδί» του Π. Τόμσεν και της παρέας του ήταν ο Α. Λοβέρδος – έκανε περισσότερα κι απ’ ότι του ζητούσαν. Σήμερα αγνοείται η τύχη του…


Σχολιάστε εδώ