Το υπουργείο Παιδείας δρομολογεί τη διδασκαλία του Κορανίου στα δημόσια σχολεία
Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή του περίφημου νόμου των ιεροδιδασκάλων κατά το ένα σκέλος του είναι πλέον γεγονός, ενώ απομένει να δούμε με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί μέσα στα τεμένη.
Ήδη στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης κοινοποιήθηκε η απόφαση που υπεγράφη στα τέλη του Νοεμβρίου από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με θέμα τη διδασκαλία του Κορανίου σε μαθητές-μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Θράκης και έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών.
Αυτοί, λοιπόν, θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να διδαχθούν το Κοράνιο στο σχολείο στο οποίο φοιτούν.
Η διδασκαλία του Κορανίου θα γίνεται εντός του ωραρίου διδασκαλίας, χωρίς να εντάσσεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών, από τους προσληφθέντες κατά τη διαδικασία που ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4115/2013 ιεροδιδασκάλους, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν. Η διαδικασία καθορισμού των σχολείων στα οποία θα διδάσκεται το Κοράνιο, καθώς και η διαδικασία της επιλογής των ιεροδιδασκάλων που θα διδάξουν στα σχολεία αυτά προβλέπει ότι κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εντός πέντε ημερών αναρτάται πρόσκληση ενδιαφέροντος στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση και Μουφτεία, η οποία απευθύνεται στους ιεροδιδασκάλους της κάθε Μουφτείας που επιθυμούν να διδάξουν το Κοράνιο…
Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης δύναται να επαναλάβει την ανωτέρω διαδικασία οποτεδήποτε εντός του διδακτικού έτους, εφόσον προκύψει σχετική ανάγκη. Οι ενδιαφερόμενοι ιεροδιδάσκαλοι υποβάλλουν σχετική αίτηση στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση.
Οι ιεροδιδάσκαλοι, κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και ανά τρίμηνο, καταθέτουν στον διευθυντή του σχολείου συνοπτική έκθεση των διδαχθέντων κατά το διάστημα αυτό.
Οι μαθητές που παρακολουθούν τη διδασκαλία του Κορανίου λαμβάνουν κατά τη λήξη του διδακτικού έτους βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία εκδίδεται από τον διευθυντή του σχολείου κατόπιν εισηγήσεως του διδάσκοντος ιεροδιδασκάλου, ο οποίος και τη συνυπογράφει.