ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΣ

Ο Κάντας από την πρώτη μέρα της απολογίας του, προ των ντοκουμέντων που είχαν οι ανακριτές και οι εισαγγελείς, χάρις στην καλή δουλειά που έχει κάνει ο πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης νομιμοποίησης χρήματος σε εγκληματικές ενέργειες (κοινώς ξέπλυμα μαύρου χρήματος) αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παν. Νικολούδης, αλλά και σε στοιχεία που κατασχέθηκαν στις εφόδους που έκαναν εισαγγελείς σε γραφεία μελών της σπείρας, αποφάσισε να μιλήσει στα πλαίσια και της ευνοϊκής ποινής που προβλέπει ο νόμος για τους κατηγορούμενους που συνεργάζονται για την αποκάλυψη της αλήθειας. Και σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, έχει δώσει πάνω από έξι ονόματα που μετείχαν στο κύκλωμα. Και είναι αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τα πάντα.

Συνεργάζεται και αποκαλύπτει ο Κάντας, όπως χαρακτηριστικά έλεγε πηγή που έχει ρόλο στην ανακριτική διαδικασία. Καταθέτει ποιοι τον προσέγγισαν και τι του πρόσφεραν και ευθέως υποστηρίζει ότι σε όλο αυτό το αλισβερίσι των δισεκατομμυρίων δεν ήταν αμέτοχη η πολιτική ηγεσία… Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ήταν κυριολεκτικά απίστευτη η αποκάλυψη ότι υπήρξε παραγγελία οπλικού συστήματος για το οποίο ποτέ δεν υπήρξε η παραμικρή ανακοίνωση και βέβαια ούτε βίδα δεν παραλήφθηκε, όμως πληρώθηκαν πάρα πολλά λεφτά. Ήταν μία παραγγελία μαϊμού που προς στιγμήν δεν έχει γίνει γνωστό πόσο στοίχισε στον ελληνικό λαό και ποιοι πήραν τα χοντρά πακέτα.

Μόνο ο Αντώνης Κάντας πήρε συνολικά, όπως έχει ομολογήσει, 15.000.000 ευρώ. Εύκολα μπορεί κανείς να υπολογίσει τι λεφτά τσέπωσε ο υπουργός και η παρέα του.

Άγνωστο είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, αν μετείχαν στο πάρτι ηγετικά στελέχη του Στρατεύματος, π.χ. Αρχηγοί. Η διαδρομή της μίζας είναι εντυπωσιακή.

Όπως είπε ο Κάντας, τα 15.000.000 που πήρε διακινήθηκαν από γερμανικές τράπεζες αρχικά στην Κόστα Ρίκα, μετακόμισαν στον Παναμά και κατέληξαν το 2012 στη Σιγκαπούρη. Και από ‘κει άρχισε το ξετύλιγμα, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης με τη Γερμανία για την ανταλλαγή στοιχείων που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, ύστερα από διαπραγματεύσεις που έκανε ο γνωστός μας κ. Σόιμπλε που ταξίδευσε επί τούτου στη μακρινή ασιατική χώρα. Μόνο η Deutche Bank είχε, μέσω θυγατρικών της, λογαριασμούς 300 εταιρειών. Το μαύρο χρήμα πάντα ανοίγει δρόμους…

Κάντας:
Να μιλήσουν όλοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάντας από τη στιγμή που άρχισε να μιλάει έχει ηρεμήσει και στους ανθρώπους με τους οποίους κουβεντιάζει λέει ότι αυτό που κάνει, να πει όλα αυτά που ξέρει, είναι ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που βρέθηκαν στην ίδια θέση με αυτόν, να κάνουν το ίδιο, να μιλήσουν και να αποκαλύψουν όλα εκείνα που γνωρίζουν.

Την επιστροφή στο δημόσιο ταμείο των 15.000.000 ευρώ που έχει σε διάφορες off shore εταιρείες και σε λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού έχει αναθέσει ο Κάντας στον δικηγόρο του κ. Ηλία Μπίσια, ο οποίος είναι από τους λίγους που γνωρίζουν τις νομικές διαδικασίες που ισχύουν στην Ελβετία και σε όλους τους φορολογικούς παραδείσους. Επανειλημμένα μάλιστα το Ελληνικό Δημόσιο του έχει αναθέσει… επικίνδυνες αποστολές, μία από τις οποίες ήταν η διεκδίκηση της επιστροφής από τη Ζήμενς των υπερτιμολογήσεων που είχε κάνει.

Να σημειώσουμε ότι στην έφοδο που έγινε το 2012 σε γραφεία εταιρείας που βρίσκονται στο Κολωνάκι και έχει πάρει μέρος στο πάρτι των αναθέσεων μετείχαν δυο γερμανοί και δυο έλληνες εισαγγελείς, η κυρία Πόπη Παπανδρέου και άλλος ένας. Από τα στοιχεία που βρέθηκαν άνοιξε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο φαγοπότι.

Όπως τόνιζαν στο «ΠΑΡΟΝ» ανώτατοι δικαστικοί στις συλλήψεις και στο ξήλωμα του κυκλώματος του βρώμικου χρήματος και την επιστροφή των κλεμμένων συνέβαλε αποφασιστικά ο νόμος που ψηφίστηκε το 2003 και χαρακτήριζε κακούργημα τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις.


Σχολιάστε εδώ