Ο κουμπαράς του… προξενείου

Ο κουμπαράς του… προξενείου

Ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητές του (προσηλυτισμό, εκβιασμούς και άκρατο προπαγανδισμό), για τις οποίες βεβαίως απαιτείται πολύ -πάρα πολύ- γρόσι, το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή μοιράζει και υποτροφίες σε φοιτητές… Πολύ εύγλωττα μας ενημερώνει γι’ αυτό πρόσφατο δημοσίευμα της τουρκοφυλλάδας που εκδίδεται στην Ξάνθη, «Μιλλέτ», το οποίο καλεί τους μουσουλμάνους φοιτητές να κάνουν αίτηση για υποτροφία…

Την εν λόγω δράση έχει αναλάβει ο τουρκοσύλλογος «Τσινάρ» -«Πλάτανος» ελληνιστί- ο οποίος φυσικά ούτε χρήματα διαθέτει ούτε περιουσιακά στοιχεία…

***

Πόθεν έσχες;

Επί της ουσίας, ο τουρκοσύλλογος δεν είναι τίποτα άλλο από «βιτρίνα» της εν λόγω εφημερίδας, που ιδιοκτήτης της είναι ο Τζεγκίς Ομέρ, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση από το Πρωτοδικείο Ξάνθης, για διέγερση της κοινής γνώμης και υποκίνηση σε ταραχές μέσω του Τύπου, με αφορμή άρθρο του στο οποίο καλούσε τη μειονότητα να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας και να εγγράψει τα παιδιά της στα ιδιωτικά σχολεία.

Ο Ομέρ, που ύστερα από οικονομικό έλεγχο φέρεται να μην έχει ούτε ο ίδιος ούτε η εφημερίδα κανένα περιουσιακό στοιχείο, πριν από λίγα χρόνια, μέσω του «Τσινάρ» αγόρασε τον ομώνυμο (Τσινάρ FM) ραδιοσταθμό, ο οποίος παίρνει κι αυτός (φανατική) γραμμή από το προξενείο… Τώρα συνεχίζει το… θεάρεστο έργο των υποτροφιών, αν και δηλώνει ότι είναι ένα φτωχό πλην τίμιο συλλογάκι. Από πού λοιπόν προέρχονται τα χρήματα για την υποτροφία;

***

Damla ή νταμπλάς;

«Βουίζει» το διαδίκτυο με την είδηση ότι στη Θράκη ο ελληνικός Στρατός προμηθεύεται σαπούνια από την Τουρκία – είδηση την οποία πρώτη έφερε στο φως της δημοσιότητας η πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα».

Η συγκεκριμένη σαπουνοβιομηχανία με την επωνυμία Damla έχει έδρα το Αϊδίνιο της Τουρκίας και προσφάτως επιλέχτηκε επειδή είναι πιο φτηνή από την αντίστοιχη ελληνική εταιρεία με την οποία μέχρι τώρα συνεργαζόταν…

***

Παγκοσμιοποίηση…

Πάντως ο Στρατός δεν προμηθεύεται μόνο σαπούνια απ’ έξω. Οι φαντάροι μας τρώνε ρεβίθια Τουρκίας εδώ και χρόνια αλλά και φασόλια Κίνας, ενώ οι στολές ράβονται σε βιομηχανίες της νοτιοανατολικής Ασίας… Και μετά μιλάμε για ανάπτυξη…

***

Περί φρονήματος…

Τώρα, θα μου πείτε, άμα ο ελληνικός Στρατός ενισχύει την οικονομία της γειτόνισσας Τουρκίας, πώς θα αντεπεξέλθει σε περίπτωση θερμού επεισοδίου; Ή μήπως άλλο η δουλειά κι άλλο η… καθαριότητα και η σίτιση… Και η… ενίσχυση του εχθρού, θα πρόσθετα εγώ…

***

Θάλασσας

Και τώρα θα πρέπει να κάνουμε μια φτωχή αναφορά στον θρυλικό ταξίαρχο Γιώργο Θάλασσα, ο οποίος είχε δώσει εντολή να αγοράζονται μόνο ελληνικά προϊόντα. Όχι γιατί μισούσε τους Τούρκους, αλλά γιατί γνώριζε πολύ καλά το ηθικό θέμα που τίθεται: Δεν μπορείς να ξοδεύεις δισεκατομμύρια για έναν Στρατό και τα οφέλη από τη συντήρησή του να τα καρπώνεται η χώρα που σε αναγκάζει να διατηρείς αυτόν τον Στρατό.

***

Σγουρίδης και τουρκικό προξενείο

Συνέντευξη στη «Ζαγάλισα» έδωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο πρώην βουλευτής, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει λόγο ύπαρξης το προξενείο στη Θράκη ή θα έπρεπε να καταργηθεί, σημείωσε πως (το προξενείο) λειτουργεί ως βραχίονας των επιδιώξεων της Τουρκίας για την τουρκοποίηση της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας της ελληνικής Θράκης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την κατάργησή του ως ακραία λύση. «Συνεπώς δεν πιστεύω στην κατάργηση του προξενείου αλλά στη συμμόρφωσή του στους διεθνείς προξενικούς κανόνες, που υποδεικνύουν σεβασμό στη χώρα που το φιλοξενεί. Η αποδυνάμωση του σκοπού του μπορεί να επιτευχθεί με την έντονη παρουσία της Ελληνικής Πολιτείας σε όλες τις εκφάνσεις διαβίωσης των μειονοτικών πολιτών».

***

Σγουρίδης και νόμος ιεροδιδασκάλων

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι ο νόμος είναι σωστός και πως αν ήταν στη Βουλή θα τον ψήφιζε, σε αντίθεση με τη διάταξη της τότε υπουργού Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη για τους επί συμβάσει ιμάμηδες, την οποία και καταψήφισε πηγαίνοντας κόντρα στο κόμμα του, με το σκεπτικό, όπως είπε, ότι οι ιερωμένοι δεν είναι δυνατόν να εργάζονται με μπλοκάκι…

Για τον Σγουρίδη εκείνη η διάταξη έπασχε και στο ότι το πρόβλημα των μουφτήδων-ψευτομουφτήδων θα το μετέφεραν και στα τεμένη, δημιουργώντας ιμάμηδες και ψευτοϊμάμηδες, τους οποίους το κάθε χωριό, ως είθισται, θα προσλάμβανε.


Σχολιάστε εδώ