Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην γραφειοκρατική αγκύλωση του Δημοσίου

Υπάρχει όμως και η γενικότερη απορρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

Το τραπεζικό σύστημα δεν είναι σε θέση να στηρίξει τις επιχειρήσεις και επομένως η απαραίτητη για τη βιομηχανία χρηματοδότηση απουσιάζει, ενώ η αξιοπιστία των επιχειρήσεων της χώρας έναντι των προμηθευτών της έχει τρωθεί από τη γενική υποβάθμιση της αξιοπιστίας της χώρας.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί το ότι η απειλή ποινικοποίησης κάθε ενέργειας ή πρωτοβουλίας επηρεάζει αρνητικά τα στελέχη και την όλη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

Δεν βοηθά επίσης το γεγονός ότι μέσα σε 13 μήνες άλλαξαν έξι υπουργοί Άμυνας. Και μόνον οι νομικίστικες ακροβασίες του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου καθυστέρησαν -και μόνον αυτές- το πρόγραμμα κατά τουλάχιστον έναν χρόνο προκαλώντας σημαντικές ζημίες και στο Δημόσιο και στην εταιρεία.

Σε τέτοιες ενέργειες και παραλείψεις οφείλονται οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται. Προκύπτουν δε από τη γενικότερη κρίση του διοικητικού και λειτουργικού συστήματος της χώρας.

Τονίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση το Δημόσιο είναι απόλυτα καλυμμένο από τις τραπεζικές εγγυήσεις που του έχει προσκομίσει η εταιρεία μας.

Νικόλαος Ταβουλάρης


Σχολιάστε εδώ