Μια μεγάλη μάχη κερδήθηκε για τα ΕΑΣ…

Είναι δίκαιο νομίζω να αποδώσουμε τα εύσημα στην κυρία ΑΝΥΕΘΑ, η οποία δεν δείλιασε στα δύσκολα, εκμεταλλεύτηκε την πολιτική συγκυρία και την καθολική άποψη ότι τα ΕΑΣ δεν πρέπει να κλείσουν και τα κατάφερε απέναντι σε μια εξαιρετικά στρυφνή «τρόικα». Το θέμα λοιπόν τώρα είναι στους επόμενους 12 μήνες να γίνουν όλα όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 12 χρόνια και εννοούμε την επίτευξη βιωσιμότητας.

Έγκυροι αμυντικοί αναλυτές εξέφραζαν προβληματισμό για το 12μηνο, λέγοντας ότι ένα διάστημα 24 ή 36 μηνών είναι πιο ρεαλιστικό στην παρούσα χρονική συγκυρία και όταν μάλιστα μιλάμε για μία εντελώς νέα κατάσταση. Μια νέα κατάσταση που θα προέλθει από τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, με λιγότερα εργοστάσια, πολύ λιγότερο προσωπικό, νέους προσανατολισμούς κ.λπ., η οποία θα κληθεί μέσα σε ελάχιστους μήνες, όχι μόνο να απορροφήσει το «σοκ» της μετεξέλιξης, αλλά να οργανωθεί άριστα, να συνθέσει νέα παραγωγική βάση και στρατηγική με εξωστρέφεια και το κυριότερο, να καταστεί βιώσιμη «με το καλημέρα».

Σίγουρα η εξίσωση είναι δύσκολη και κατά πολλούς άλυτη. Παρ’ όλα αυτά οι 12 μήνες πολιτικού χρόνου που κέρδισε η κυβέρνηση ισοδυναμεί με αιώνα… και πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι τότε. Η νέα λοιπόν εταιρεία «στρατιωτικού σκοπού» θα διατηρεί τρία εργοστάσια, 500 περίπου άτομα προσωπικό και θα κληθεί να «κυνηγήσει» συμβόλαια από την πρώτη μέρα, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη. Η «τρόικα» ήταν πράγματι πολύ αρνητική, όπως σημείωσε η Φώφη Γεννηματά με δηλώσεις της, αλλά βέβαια είχαν τον λόγο τους, αφού τα ΕΑΣ είχαν λάβει κρατικές ενισχύσεις πάνω από 1.1 δισ. ευρώ, γεγονός απολύτως απαράδεκτο για τους «τροϊκανούς»… Μια σημαντική μάχη κερδήθηκε, πάμε για την επόμενη….


Σχολιάστε εδώ