ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Τώρα, για ποιους ήταν η εξυπηρέτηση είναι άγνωστο, τουλάχιστον προς το παρόν. Το βέβαιο είναι αυτό που έχουμε ξαναπεί: Ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας και οι μοιρασιές δίνουν και παίρνουν.

*** Εκδικείται η ζωή, Μιχάλη Λιάπη. Έπρεπε να ντρέπεσαι, ψιλικατζή. Να κάνεις τον σταυρό σου που δεν ζει ο μπάρμπας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα σε είχε κρεμάσει. Τέτοια ξεφτίλα δεν έχει ξαναγίνει.

*** Στα… τραπεζοκαθίσματα ελπίζει για ψήφους στις εκλογές του Μαΐου ο Καμίνης, μήπως και γίνει το θαύμα και ξαναβγεί. Και δεν ελπίζει τυχαία. Πλήρης ασυδοσία επικρατεί στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και όπου υπάρχει σπιθαμή ελεύθερου χώρου. Κανένας δεν πληρώνει. Ή, μάλλον, πληρώνει με… υποσχετική ψήφων.

*** Δημοσκόπηση κάνει ο καθηγητής κ. Πανάς και από τις ερωτήσεις προκύπτει ότι στόχος είναι να βγει πως ο λαός ζητάει επιστροφή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ.

*** Και μια και περί Καραμανλή ο λόγος, έμαθα ότι έφυγε για οικογενειακές διακοπές στην Ιταλία, παρέα με τον Βαληνάκη και τη γυναίκα του.

*** Και φοροτεχνικός ο Χρύσανθος. Όλα τα ήξερε. Μαθήματα περί φορολογίας έδινε την περασμένη Κυριακή από το φιλικό Mega. Πάλι καλά που δεν ζήτησε να αναπέμψουμε ύμνους που μας φορολογούν λίγο.

*** Δεν το βάζει κάτω ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που μεταπήδησε στον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Τώρα παλεύει, μαζί με τον Γιώργο Κανελλόπουλο και τον Δημήτρη Σαρατσιώτη, για το Πατριωτικό Μέτωπο. «Καλούμε τον λαό να μετατρέψει την οργή του σε υπεύθυνη πατριωτική στάση ανατροπής των κατοχικών δυνάμεων, με ενότητα και αλληλεγγύη, για την απαλλαγή της χώρας μας από τους τοκογλύφους», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

•••

Το «ζιβάγκο» του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν αρκεί να φορέσεις ζιβάγκο για να γίνεις Ανδρέας Παπανδρέου». Αυτή ήταν η ατάκα που «έγραψε» την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα υποβρύχια. Και ανήκει στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη. Περιττεύει, φυσικά, να διευκρινίσουμε σε ποιους απευθυνόταν – τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…


Σχολιάστε εδώ