επί του πιεστηρίου

Η «τρόικα» και οι θαυμαστές της έπεισαν το νέφος ότι η Αθήνα ξανάγινε ειδυλλιακή για αυτό.

Τώρα, ύστερα από χρόνια και καιρούς, η «τρόικα» φεύγοντας θα πάρει μαζί της και το νέφος, για να το πάει σε άλλες πολιτείες να τις… σώσει.

Καλά Χριστούγεννα, και μην ξεχνάμε ότι από εμάς εξαρτώνται όλα. Αρκεί να παλέψουμε και να μη σηκώνουμε ποτέ τα χέρια ψηλά.

Να αρχίσουν οι χοροί… Άρχισε να μας κτυπάει το τύμπανο η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες της νέας γερμανικής κυβέρνησης. Θα δείξουμε αλληλεγγύη στις χώρες του Νότου που μαστίζονται από την ανεργία. Και εμείς οι μόνιμα χαζοχαρούμενοι το κάναμε πρώτο θέμα. Ότι έρχονται τα φορτηγά με λεφτά. Ακόμα δεν λένε να το καταλάβουν ότι μας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς και μας δίνουν καθρεφτάκια.

Πικρή είναι η αλήθεια. Με τίποτε δεν αλλάζουν κατεστημένες νοοτροπίες στη λειτουργία του κράτους. Μπορεί να βρωμάει από κάτω το ψάρι, το θέμα όμως είναι τι κάνουν οι από πάνω. Ποιος βάζει τους κανόνες λειτουργίας και ποιος ελέγχει αν εφαρμόζονται. Ό,τι θέλει ο καθένας πλασάρει στην αγορά και ο κόσμος, απροστάτευτος, δεν ξέρει τι τρώει. Έχει την ψευδαίσθηση ότι οι μηχανισμοί του κράτους δουλεύουν σωστά και ελέγχουν. Αμ δε. Προχθές ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι εταιρείες παραγωγής αλλαντικών χρησιμοποιούσαν κρέας αλόγου! Τους επέβαλαν κάποια πρόστιμα και συνεχίζουν να δουλεύουν. Ενώ θα έπρεπε ακαριαία να τους είχε αφαιρεθεί η άδεια και να είχε μπει στο εργοστάσιό τους λουκέτο με την πινακίδα «Κλειστόν λόγω απάτης, έβαζαν αλογίσιο κρέας αντί για χοιρινό».

Το… μπαξίσι ζει και βασιλεύει στην Τουρκία του… εκσυγχρονιστή… φίλου και… κουμπάρου Ταγίπ Ερντογάν. Μέλη των οικογενειών τεσσάρων υπουργών εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς. Τουλάχιστον εκεί τους πιάνουν, δεν παίζουν όπως συμβαίνει εδώ…

**

Ακούει ο κ. Στουρνάρας;

Χωρίς λεφτά θα κάνουν Χριστούγεννα πολλοί αγρότες. Κι αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών μέχρι και την Παρασκευή δεν τους είχε καταβάλει την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται. Μήπως ο κ. Στουρνάρας μπορεί να φροντίσει αύριο να πάρουν τα λεφτά οι αγρότες και οι οικογένειές τους, για να μην κάνουν νηστικοί Χριστούγεννα;


Σχολιάστε εδώ