Εκτός… πνεύματος το δημοτικό συμβούλιο

Τον… χορό των επιθέσεων άνοιξε ο Γ. Αμανιτίδης, σύμβουλος του συνδυασμού του Γ. Μίχα, ο οποίος στη δεύτερη ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο από τη στιγμή που κάθισε στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, τον Γενάρη του 2011, καταφέρθηκε εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου, στον οποίο αναφέρθηκε με –τουλάχιστον– άκομψο τρόπο (χαρακτηριστικά είπε «κάποιος Τσαμαριάς») επειδή όπως είπε η Βάσια Παναγοπούλου του ζήτησε το θέατρο για μια παιδική παράσταση που θα είχε σχέση με τον Ολυμπιακό και δεν της το έδωσε. Μάλιστα, όπως ανέφερε, της είπε «άλλο Δημοτικό Θέατρο κι άλλο Ολυμπιακός», ενώ αμφισβήτησε την πορεία της ομάδας από το 1981 και μετά. Όπως είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, είναι απαράδεκτο άνθρωποι του δήμου να προσπαθούν να απαξιώσουν την ομάδα που είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης και κομμάτι της ιστορίας της. Κατήγγειλε μάλιστα πως παραχώρησε το θέατρο (ο κ. Τσαμαριάς) για παραστάσεις οπερέτας με κόστος που δεν μπορεί να καλυφθεί από τα έσοδα των εισιτηρίων.

Τη… σκυτάλη πήρε μετά ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος κατήγγειλε με αιχμηρό τρόπο τις απευθείας αναθέσεις καθαρισμού και φύλαξης της πισίνας από τον ΟΠΑΝ, πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιώργος Σιγάλας που όμως απουσίαζε από τη συνεδρίαση και δεν υπήρξε απάντηση. Ο δήμαρχος παρενέβη και είπε ότι όσα γίνονται στον δήμο γίνονται σε άπλετο φως και κανένας δεν βρέθηκε να πει το παραμικρό ή να υπαινιχθεί ότι έχει γίνει κάτι έστω παράτυπο. Δεσμεύθηκε όμως στο αμέσως προσεχές συμβούλιο να απαντήσει στην καταγγελία ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ.

Στη συνέχεια ο σύμβουλος του ΚΚΕ Π. Μόφορης ανέβασε τους τόνους όταν καταψήφισε την έκτακτη επιχορήγηση της ΔΗΡΑΠ που ζητήθηκε για να μπορέσουν να πληρωθούν τον Δεκέμβριο οι εργαζόμενοι. Όταν μάλιστα ο πρόεδρος της επιχείρησης Κυριάκος Μανωλάκος του είπε να ξεκαθαρίσει αν θέλει να πάρουν χρήματα τα Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι ή όχι, επέμεινε ότι θέλει να πληρωθούν, αλλά επειδή ως παράταξη έχει φιλοσοφία αντίθετη από εκείνη των έκτακτων επιχορηγήσεων θα το καταψηφίσει! Ήταν η μοναδική παράταξη που πήρε τέτοια θέση. Να σημειώσουμε ότι η ΔΗΡΑΠ υποχρεώθηκε να ζητήσει περαιτέρω χρηματοδότηση κατά 145.000 ευρώ, γιατί κάποια χρέη προς τα Ταμεία των ετών 2005 – 2010 έγιναν άμεσα απαιτητά.

Η… σεμνή τελετή έληξε με τη λογομαχία του εντεταλμένου συμβούλου της πλειοψηφίας Γιάννη Αγγελόπουλου που όταν ο σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς: Πόλη-θρύλος» Φίλιππος Καμπούρης δεν ψήφισε τις προτάσεις του δήμου για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων τού είπε πως όποτε –αραιά και πού- εμφανίζεται στις συνεδριάσεις ψηφίζει πάντα «παρών»! Ο Καμπούρης απάντησε πως απουσίαζε για λόγους υγείας και δεν θα κάνει τη χάρη να παραιτηθεί σʼ εκείνους που μεθοδεύουν την έκπτωσή του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. «Αν επιμένετε πάντως», είπε, «σας χαρίζω την καρέκλα. Εγώ δεν είμαι ούτε φυτό ούτε γλάστρα. Και σʼ ένα συμβούλιο που αναζητούν μόνο… γλάστρες δεν έχω θέση».

Μʼ αυτές τις… πολύ ωραίες στιγμές διανθίστηκε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2013. Και σίγουρα είναι ο προάγγελος για το κλίμα που θα επικρατήσει από την αρχή του 2014, που ως γνωστόν είναι χρόνος δημοτικών εκλογών.

***

Στις αιτιάσεις του Γ. Αμανατίδη απάντησε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος που τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Πειραιά και κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα επιδιώξουν κάποιοι να το διαχωρίσει. Όποιος δίνει πιστοποιητικά ολυμπιακοφροσύνης κάνει λάθος, υπογράμμισε. Επαγγελματίες πολιτικοί μπορεί να υπάρχουν, όχι όμως και επαγγελματίες ολυμπιακοί!

Αναφερόμενος, εξάλλου, ο δήμαρχος σε ένα άλλο θέμα που είχε θέσει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και αφορούσε τον διαγωνισμό που έγινε για το μπόουλινγκ στον Προφήτη Ηλία και την κατακύρωσή του σε συγκεκριμένο επιχειρηματία τόνισε πως είναι περίεργο που δεν έχουν κάνει ενστάσεις οι ενδιαφερόμενοι, εκείνοι δηλαδή που είχαν πάρει μέρος στον διαγωνισμό αλλά δεν έδωσαν την καλύτερη τιμή.

Ο Κυριάκος Μανωλάκος παρενέβη και είπε στον Αμανατίδη: «Εμείς γεννηθήκαμε Ολυμπιακοί, δεν ήρθαμε από την Καλαμαριά για να γίνουμε ολυμπιακοί και δεν είχαμε ποτέ επαγγελματική σχέση με τον σύλλογο. Εμείς μια ζωή δίνουμε στην ομάδα, δεν παίρνουμε. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Τάσος Κάρλες που είπε: «Τι ψάχνεις να βρεις, μόνο οι Πόντιοι και οι… καστανάδες είναι ολυμπιακοί». Για να του απαντήσει ο Μανωλάκος: «Εσύ είσαι Εθνικός, να μη μιλάς», και να λήξει εκεί η συζήτηση.


Σχολιάστε εδώ