Ανθρώπινη ασπίδα για το «Απόστολος Νικολαΐδης»!

Μέχρι και ανακοίνωση εκδόθηκε από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο με ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

«Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μας ανήκει και αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη ας έρθει να το πάρει», ήταν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Δείγμα αποφασιστικότητας όλων στο «τριφύλλι» να υπερασπιστούν την ιδιοκτησία του χώρου που στεγάζεται το γήπεδο. Στον Παναθηναϊκό διαβλέπουν μία προσπάθεια της Πολιτείας να αξιοποιήσει διαφορετικά τον χώρο στον οποίο βρίσκεται το γήπεδο. Αρχικά υπήρξε η αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από τον Δήμο Αθηναίων που στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης άφησε να εννοηθεί ότι προγραμματίζει το γκρέμισμα του «Απόστολος Νικολαΐδης» πριν κατασκευαστεί το γήπεδο στον Βοτανικό. Οι «πράσινοι» προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε στις 3 Μαρτίου 2014. Αλλά ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα το νέο «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας/ Αττικής 2021» που προγραμματίζει την αλλαγή των δεδομένων για το γήπεδο του «τριφυλλιού». Συγκεκριμένα στο άρθρο 12 αναφέρεται ότι «προωθούνται δύο σημαντικές μητροπολιτικές παρεμβάσεις σε περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας: Αυτή της Ακαδημίας Πλάτωνος και των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της απελευθερούμενης έκτασης του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Στο άρθρο 14, εξάλλου, γίνεται λόγος για «τα μητροπολιτικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη Διπλή Ανάπλαση (Ελαιώνας/ ελευθέρωση χώρου γηπέδου Παναθηναϊκού)».

Κλειδί για τις εξελίξεις

Το μέλλον του «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Εάν μπει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τότε μπορεί να δοθεί ως αντάλλαγμα για τη χρήση από το «τριφύλλι» των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, άλλωστε, φέρεται να οραματίζεται τη δημιουργία μίας «πράσινης πολιτείας» στο Μαρούσι και έτσι η φυσική έδρα του Παναθηναϊκού μπορεί να αποτελέσει ένα γερό διαπραγματευτικό χαρτί παρότι μιλάμε για διαφορετικούς δήμους της χώρας. Αν όμως μείνει στη διοίκηση της ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος, τότε οι «πράσινοι» θα κινηθούν για τη βελτίωση και την επέκταση του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το πλάνο, βέβαια, πάγωσε προσωρινά, αλλά πρόκειται για μία απόφαση του Αλαφούζου απλά και μόνο για να μη δεσμεύσει τον υποψήφιο ιδιοκτήτη της ομάδας.

Οι οπαδοί, βέβαια, ούτε που θέλουν να ακούσουν για οριστική αποχώρηση από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Θέλουν, ασφαλώς, νέο γήπεδο, αλλά το επιθυμούν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Γι’ αυτό αγκάλιασαν το σχέδιο του Παναθηναϊκού Κινήματος που προβλέπει την κατασκευή γηπέδου στα πρότυπα του «Σαν Μαμές», της έδρας που έχτισε πέρσι η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το πλάνο είναι πρωτοποριακό αλλά αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Ο κόσμος του «τριφυλλιού», όμως, δείχνει πως μπορεί και ονειρεύεται και γι’ αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει ανθρώπινη ασπίδα σε όσους επιδιώκουν να γκρεμίσουν το «Απόστολος Νικολαΐδης», το οποίο είχε εκχωρηθεί στον Παναθηναϊκό για χρήση, αλλά οι «πράσινοι» υποστηρίζουν ότι πλέον τους ανήκει.


Σχολιάστε εδώ