AΦΑΝΤΟΙ οι έλληνες λεφτάδες

Είναι και το σε ποιον δίνεις το διαμάντι σου, ποιες είναι οι εγγυημένες προοπτικές, ποιο είναι το ως τώρα προφίλ του αγοραστή, τι έχει να επιδείξει από δραστηριότητες στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα. Απ’ όλα αυτά τίποτε το εγγυημένο δεν υπάρχει. Το μόνο γνωστό είναι ότι οι Κουβετιανοί, οι οποίοι έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στον όμιλο που παίρνει τον Αστέρα, είναι… τριτοκλασάτοι και κάθε άλλο παρά ισχυροί οικονομικά.

Αυτό όμως που εξοργίζει τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας είναι η εξαφάνιση των ελλήνων μεγαλοεφοπλιστών και των οικονομικά ισχυρών ελληνικών ομίλων, τα ονόματα των οποίων είναι στην πρώτη κατηγορία του κόσμου.

Άφαντοι και στην πώληση του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ, και ήρθαν Τσέχοι και τον πήραν (πάλι καλά που μετέχει ο Δημ. Μελισσανίδης), άφαντοι και στην πώληση του Αστέρα. Δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να μη χάσει την ελληνική ταυτότητά του και ο ΟΠΑΠ και κυρίως ο Αστέρας, για να μη δούμε να κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία, ενώ στις πολυτελείς βίλες που θα φτιαχτούν εκεί θα εγκατασταθούν τούρκοι λεφτάδες από την Ανατολία… όπως ήδη συζητείται.

Ειλικρινά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς σκέφτονται οι έλληνες λεφτάδες για τον τόπο τους. Η Ελλάδα είναι γι’ αυτούς μόνο για να τους δίνει φορολογικά προνόμια και ασυλία φορολογική, υπό την απειλή ότι θα «πάρουμε τα πλοία από την ελληνική σημαία και θα τα πάμε σε φορολογικούς παραδείσους». Εκτός από το Ίδρυμα Νιάρχου, που έχει εκπλήξει με την οικονομική προσφορά του, καθώς πέρα από τη μεγάλη πολιτιστική αναμόρφωση του Φαληρικού Δέλτα με ζηλευτά έργα, τώρα με τις ανθρωπιστικές συνέπειες της κρίσης έχει δώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία και το Ίδρυμα Ωνάση, με το δώρο του «Ωνασείου». Το οποίο όμως είναι παντελώς απόν από την αντιμετώπιση της φτώχειας, που στέλνει χιλιάδες κόσμο στα συσσίτια και στο σκοτάδι γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος, σχεδόν κανένας από τους εκατοντάδες έλληνες εφοπλιστές δεν έχει δώσει αυτά τα οδυνηρά χρόνια το παραμικρό για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων Ελλήνων. Θα τους θυμίσουμε απλώς ότι εντελώς άλλη ήταν η εθνική ευαισθησία των προκατόχων τους. Και οι αποδείξεις είναι παντού, με τα ονόματά τους να είναι σε πάρα πολλούς δρόμους.

Στο 1/4 της αξίας του πήραν τον Αστέρα!

Όπως ακριβώς τα είχαμε προβλέψει στο φύλλο της περασμένης Κυριακής έγιναν. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Για ένα κομμάτι ψωμί ξεπουλάνε τον Αστέρα της Βουλιαγμένης σε έναν, υποτίθεται, διεθνή διαγωνισμό, που στην τελική του φάση πήραν μέρος μόλις τρεις εταιρείες, από τις οποίες οι δύο ήταν ελληνικές. Και μόνο αυτό θα έπρεπε να είχε προβληματίσει την κυβέρνηση και να είχε προχωρήσει σε ματαίωσή του. Επαναπροκηρύσσοντας τον διαγωνισμό, με στόχο την προσέλκυση και άλλων επενδυτών, ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός και καλύτερο τίμημα. Όπως επίσης θα έπρεπε η κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, να είχε ορίσει το ελάχιστο τίμημα, όχι βέβαια στα 380 εκατ. ευρώ που όρισε η Εθνική Τράπεζα, στη δεύτερη μάλιστα φάση, μετά το άνοιγμα των αρχικών προσφορών, το ύψος των οποίων -άγνωστο για ποιον λόγο- δεν έγινε γνωστό, αλλά προφανώς θα ήταν αρκετά χαμηλό, ίσως και κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ. Φαίνεται όμως ότι άλλες ήταν οι βουλές…

Και ο Αστέρας προσφέρεται κυριολεκτικά τζάμπα στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, που ελέγχεται από την αραβικών συμφερόντων ΑGC Equity Partners. Και αυτό προκύπτει από τα συμβόλαια πώλησης παραπλήσιων ακινήτων δίπλα από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο Μεγάλο Καβούρι, που πουλήθηκαν το 2009 από την Εκκλησία σε πολλαπλάσια τιμή. Και τα σχετικά στοιχεία τα είχαμε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή και κανένας δεν τόλμησε να τα αμφισβητήσει. Τα συμβόλαια αυτά θα είναι πάρα πολύ χρήσιμα στον Εισαγγελέα που κάνει έρευνα ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρώην βουλευτής και αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Γαλανός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, το διοικητικό συμβούλιό της ανακήρυξε πλειοδότη του διαγωνισμού για την Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, η οποία υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, 400 εκατ. ευρώ, και η σχετική συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσυπογράψει το ξεπούλημα.


Σχολιάστε εδώ