Υπάρχει διάσωση της ΕΑΒ;

>> Ναι, επιμένει η Ελληνική Εταιρεία ΟΝΕΧ, που, σε αναλυτική παρουσίαση του θέματος, που έγινε από τον πρόεδρό της, κ. Ξενόκωστα (τ. αξ/κός ΠΑ), σε δημοσιογράφους (Οκτώβριος 2012), έδωσε μια εικόνα επένδυσης 100 εκατ. δολαρίων, με μορφή σύμπραξης, με αξιοποίηση υποδομών, με την καταρρέουσα ΕΑΒ, που πάσχει και από απώλεια ανταγωνιστικότητας.

>> Με τη συντήρηση των ελληνικών μαχητικών και μόνο, δεν μπορεί να επιζήσει.

>> Το επιχειρησιακό πλάνο είναι έτοιμο και η εταιρεία αναμένει προτάσεις για κοινή επεξεργασία του με το κράτος, δηλ. ΥΠΟΙΚ και ΥΕΘΑ.

>> Η στήλη δεν είναι αρμόδια να αξιολογήσει την πρόταση, ούτε να… συμμετάσχει σε συζητήσεις. Μπορεί, όμως, κάλλιστα, να διαβεβαιώσει τον αναγνώστη, από όσα ξέρει, ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δραστήρια και ταχέως, η ΕΑΒ θα οδεύσει στο φαλιμέντο.

>> Πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα ομού και τα δύο υπουργεία. Προτείνω, μάλιστα, στην κ. Φώφη Γεννηματά να πάρει τη σημαία, ως αρμόδια του ΥΕΘΑ. Είναι μια ευκαιρία και στοίχημα γι’ αυτήν.

>> Προέχει ο διορισμός διοίκησης τεχνοκρατών, με προσόντα, μακράν κομματικών μικροτήτων, που θα χειρισθεί το θέμα. Αμήν…


Σχολιάστε εδώ