Στηρίξτε την Ελλάδα

Μεταξύ αυτών ήταν 40 πρόεδροι Κεντρικών Ισραηλιτικών Συμβουλίων από ισάριθμες χώρες της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και ο απόστρατος στρατηγός Άβινγκντορ, που έχει διατελέσει για 12 συνεχή χρόνια σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και του επέδωσαν τιμητική διάκριση, ενώ έκαναν ευρεία συζήτηση μαζί του για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και για όλα τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε πρωτοβουλία του οποίου οφείλεται η επίσκεψη, ξενάγησε τους προσκεκλημένους στο Μουσείο της Ακρόπολης και τους παρέθεσε γεύμα σε εστιατόριο κοντά στον Ιερό Βράχο.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, στις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις που αντηλλάγησαν, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, σε μια εποχή που όλες οι χώρες στο ίδιο περιφερειακό τόξο, μη εξαιρουμένης της Τουρκίας, χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλό βαθμό αστάθειας και εσωτερικής ρευστότητας.

Να σημειωθεί ότι το Πανευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο και το Αμερικανικό Εβραϊκό Συνέδριο αποτελούν δύο πολύ ισχυρές διεθνείς οργανώσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια και από τον καιρό που ψυχράνθηκαν έντονα οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ εξαπέλυσαν επικοινωνιακή εκστρατεία εναντίον της πολιτικής Ερντογάν.

Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου είναι ο ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας Μοσέ Κάντορ και αντιπρόεδρός του ο γνωστός βρετανός ακαδημαϊκός καθηγητής Βίβιαν Γουάινμαν.


Σχολιάστε εδώ