στα ενδότερα των ομάδων

• Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, όπως απέδειξε και η επίθεση του Γιάννη Μώραλη στην Ομοσπονδία για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία κι εκείνων που θα ανέβουν από τη Φούτμπολ Λιγκ. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ήταν ξεκάθαρος ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση βαραίνει την ΕΠΟ, η οποία όφειλε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από το καλοκαίρι.

• Την ίδια άποψη εκφράζουν και στη Φούτμπολ Λιγκ. Την ΕΠΟ φωτογραφίζουν ως υπεύθυνη για το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απειλεί να τινάξει στον αέρα τα δύο πρωταθλήματα, επειδή δημιουργούνται αποχρώσες ενδείξεις αλλοίωσης των διοργανώσεων.

• Από τη Σούπερ Λίγκα, βέβαια, κρατούν πιο σκληρή στάση επειδή θέλουν να ασκήσουν πίεση και να περάσει η δική τους πρόταση για υποβιβασμό δύο ομάδων και στη χειρότερη περίπτωση, η 16η της κατηγορίας να δώσει μπαράζ με την 3η της Φούτμπολ Λιγκ. Στην ΕΠΟ, ωστόσο, εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα και προκαλεί εύλογες απορίες η άρνηση των πρωτοκλασάτων παραγόντων να ασχοληθούν με την καυτή πατάτα.

• Η συμπεριφορά όσων κάνουν κουμάντο στην Ομοσπονδία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι έχουν διαταραχθεί οι ισορροπίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έπειτα από τη συμμαχία των Ιβάν Σαββίδη, Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Μελισσανίδη. Φαίνεται ότι κάποιοι στην ΕΠΟ αποφάσισαν να πάρουν τα μέτρα τους μέχρι να δουν που θα κάτσει η σκόνη.

• Η ιστορία με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν μπορεί να προκαλέσει και ενστάσεις απ’ όσους βρεθούν κάποια στιγμή έξω από τους στόχους τους. Ειδικά στη Φούτμπολ Λιγκ εμφανίζονται αρκετοί παράγοντες έτοιμοι να διεκδικήσουν δια της δικαστικής οδού την υλοποίηση της προκήρυξης, εάν ληφθεί εν τέλει διαφορετική απόφαση από την ΕΠΟ.

• Μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί ατάραχος τις διεργασίες για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν, αλλά και τις συμμαχίες που διαμορφώνονται στο ποδόσφαιρο. Πέταξε, βέβαια, το καρφάκι του για όσους υποτίθεται πως ευαγγελίζονται την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από την αναφορά του στο παρελθόν τους και στο παρόν τους.

• Αν δεν υπήρχαν οι καλές πορείες των «ερυθρολεύκων» την τριετία του Μαρινάκη, η Ελλάδα θα είχε χάσει προ πολλού τη 12η θέση στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, άρα και την απευθείας πρόκριση του πρωταθλητή στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Γνωρίζει, λοιπόν, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ότι του χρωστάνε ευγνωμοσύνη όλοι οι παράγοντες των εν δυνάμει διεκδικητών του τίτλου.

• Αισθάνεται, πάντως, και πικραμένος ο Μαρινάκης διότι διαπιστώνει κάθε τρεις και λίγο τη διάθεση όλων να τον αμφισβητήσουν, παρά το γεγονός ότι είναι ο μόνος που επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει χρήματα στον ΠΑΟΚ, αλλά επί της ουσίας ήταν ελάχιστα τα ποσά που διέθεσε καθώς εκείνα που προορίζονται για το Δημόσιο εξακολουθούν να αυγατίζουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΠΑΕ.

• Ο Γιάννης Αλαφούζος κινείται στον Παναθηναϊκό με τα έσοδα της ομάδας, αλλά και με εκείνα της Συμμαχίας, ενώ και στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης τρέχει την ομάδα με τα χρήματα από τα εμπορικά δικαιώματα, από τα τηλεοπτικά και βεβαίως με τα αυξημένα εισιτήρια διαρκείας. Άρα, μόνο ο Μαρινάκης βάζει χρήματα, έστω και με κάποιες έξυπνες κινήσεις που του επιτρέπουν να δρέπει καρπούς αλλά και από την ανάδειξη των παικτών και τη μεταπώλησή τους.

• Έντονη δυσαρέσκεια κυοφορείται στην ΑΕΚ για τις δηλώσεις που έκανε ο Τραϊανός Δέλλας έπειτα από τη νίκη επί του Ηρόδοτου στο Ηράκλειο με γκολ στην εκπνοή των καθυστερήσεων. Ακόμα και τα ΜΜΕ που απευθύνονται στους οπαδούς της «Ένωσης», άσκησαν κριτική στον «Κολοσσό» επειδή μίλησε για απαντήσεις σε φίλους και εχθρούς.

• Ο Δέλλας δείχνει ότι λειτουργεί με αφόρητη πίεση, διότι η δουλειά στις προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων» βγαίνει μόνο στους εντός έδρας αγώνες, όταν οι περισσότεροι αντίπαλοι λυγίζουν από το πρωτόγνωρο συναίσθημα της παρουσίας τους στο ΟΑΚΑ και στα πάρτι που στήνουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ερμηνεύει την κριτική ως αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του και καταφεύγει σε κορώνες που αυξάνουν την εσωστρέφεια.

• Εκτός από τον Δέλλα, στο σημάδι έχει μπει και ο Νίκος Νοτιάς για τη στάση που κράτησε στο θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ, αλλά και για την άρνησή του να συμμετάσχει στο πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Από το δείπνο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, ο Χιώτης εφοπλιστής έγινε κόκκινο πανί για τους οπαδούς της ΑΕΚ.

• Το ίδιο συνέβη και με τον Θανάση Κολιτσιδάκη, ο οποίος είχε πάντα μία σχέση μίσους με τους «κιτρινόμαυρους». Ο προπονητής του Ηρόδοτου δέχθηκε πολλά παράπονα από τους ανθρώπους της «Ένωσης» για τη συμπεριφορά των παικτών του και κυρίως για το δυνατό παιχνίδι τους.

• «Ήθελαν να κάτσουμε να χάσουμε», απάντησε ο Κολιτσιδάκης και έριξε λάδι στη φωτιά. Στον δεύτερο γύρο αναμένεται να του επιφυλάξουν θερμή υποδοχή στο ΟΑΚΑ, όπως είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια όταν βρισκόταν στον ΟΦΗ και πέρασε δύσκολες ώρες στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η ομάδα της Κρήτης πήρε ένα διπλό παραμονής, αλλά μόνο ο Κολιτσιδάκης δέχθηκε επίθεση.

• Δύσκολες ώρες περνάει και ο Γιώργος Χριστοβασίλης, έπειτα από τις τρεις σερί ήττες του ΠΑΣ, αλλά και τα σχόλια κάποιων ανθρώπων του στενού περιβάλλοντός του για τον Ολυμπιακό. Δέχθηκε πολλά πυρά ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ομάδας από τους «ερυθρόλευκους» και βρέθηκε σε αμηχανία επειδή δεν μπορούσε να απαντήσει για λογαριασμό άλλων.

• Και μέσα σε όλα τα άλλα, ο Χριστοβασίλης είχε να αντιμετωπίσει και τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος εντελώς ξαφνικά φαίνεται να ζήτησε την απόκτηση τεσσάρων παικτών, αν και εξ αρχής φαινόταν απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα του ρόστερ. Αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣ είναι πλέον εγκλωβισμένος και λογικά θα ικανοποιήσει το αίτημα του Θεσσαλού, ο οποίος γνωρίζει ότι παίζει τα ρέστα του.


Σχολιάστε εδώ