Πτώχευσαν και οι αριθμοί…

Δυστυχώς δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί, διαψεύδοντας την ιστορική ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου που έλεγε το 1961 ότι ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι.

Τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγών είναι πολύ ανησυχητικά: Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 12,2%, (σε συνολική αξία έπεσαν κάτω από τα 2,25 δισ. ευρώ) από εκεί που η πρόβλεψη ήταν για αύξηση 3 με 4%! Και με τα στοιχεία αυτά συμφωνεί και η ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία υποχώρηση, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ τετραετίας και έχει απόλυτη σχέση με ένα ακόμη πολύ ανησυχητικό στοιχείο, ότι μειώθηκε και η βιομηχανική παραγωγή κατά 5,5%! Και αυτό έχει δραματική επίπτωση και στην αύξηση της ανεργίας.

Όλα αυτά καταλήγουν σε μια ακόμη τραγική διαπίστωση: Ότι η ανάπτυξη θέλει πολλή δουλειά για να έρθει. Με λόγια δεν κτίζεται. Και η απορία είναι, γιατί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που δεν υπάρχει περίπτωση να μη γνωρίζει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν κατάρρευση των εξαγωγών, προβάλλει μια ψεύτικη εικόνα, δημιουργεί φρούδες ελπίδες και στο τέλος η μόνη πραγματική αύξηση είναι του ελλείμματος εμπιστοσύνης του πολίτη προς την ηγεσία της χώρας. Ζημία κάνετε, κύριε πρωθυπουργέ, κρύβοντας την αλήθεια. Και στον εαυτό σας και στον τόπο.


Σχολιάστε εδώ