«Πελεγρίνης ο παραβάτης»

Ναι, ο κ. πρύτανης είναι παραβάτης και με σφραγίδα του κ. Αρβανιτόπουλου, υπουργού Παιδείας, ο οποίος τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος. Όμως η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών απεφάνθη ότι δεν συντρέχει περίπτωση παραπομπής του κ. Πελεγρίνη στο πειθαρχικό. Ως γνωστό «εν τη συνενώσει των ανθρώπων δεν συνενούται το πνεύμα αυτών». Η παράβαση καθήκοντος ασφαλώς δεν είναι το μοναδικό παράπτωμα του κ. πρύτανη. Ο κ. Πελεγρίνης, αλλά και η συνδικαλιστική ηγεσία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου και κατά την γνώμη μας και η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγνόησαν εντελώς τρεις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν την απεργία παράνομη. Συνεπώς η απεργία θεωρείται πλέον παράνομη πράξη. Οι διοικητικοί υπάλληλοι επομένως, συνεχίζοντες την απεργία διαπράττουν παρανομία και επιβάλλεται να τιμωρηθούν. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Πελεγρίνη, που όχι μόνον στήριξε και στηρίζει αυτή την παρανομία, αλλά και την επαινεί. Αλλά και η Σύγκλητος φαίνεται να στηρίζει τη μακροχρόνια αυτή απεργία, παρά το γεγονός της καταρράκωσης του κύρους του πανεπιστημίου και της σημαντικής ζημιάς που έχουν υποστεί οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

Εσχάτως είδαν το φως της δημοσιότητας ατασθαλίες στην οικονομική διαχείριση του πανεπιστημίου κατά την τελευταία διετία. Το ΣΔΟΕ έλαβε εντολή να διενεργήσει σχετικό έλεγχο και καταλογισμό των σχετικών ευθυνών, εφόσον υπάρχουν. Πολύ σωστή ενέργεια. Και φυσικά όλα αυτά και οι τυχόν οικονομικές ατασθαλίες και οι παραβάσεις του πρύτανη δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σχέση μπορούν να έχουν με την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Με ποιο δικαίωμα ολιγάριθμοι διοικητικοί υπάλληλοι αντάμα με τις πρυτανικές αρχές κλείνουν το πανεπιστήμιο, που σαν ίδρυμα είναι κρατικό και φυσικά ανήκει στον ελληνικό λαό; Αυτή την ταύτιση συμφερόντων θα έπρεπε να είχε χτυπήσει έγκαιρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τώρα κατά πάσα πιθανότητα βαδίζει στο να γίνει καθεστώς και να αμαυρώσει το κύρος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον «χορό» των υπευθύνων ασφαλώς συμμετέχει και ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, που ανέχτηκε την απεργία επί ένα τρίμηνο! Έδειξε δειλός και άτολμος. Αδύναμος για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων. Συνεχώς έκανε εκκλήσεις στους απεργούς και στις πρυτανικές αρχές να αρχίσει η λειτουργία του πανεπιστημίου για να μην χαθεί το εξάμηνο και πέραν αυτών ουδέν! Γιατί άραγε ο υπουργός Παιδείας δεν υποχρέωσε τους απεργούς να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας για να λειτουργεί, ώστε και υποτυπωδώς, το πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο. Και αφού είχε στα χέρια τους τρεις δικαστικές αποφάσεις που είχαν χαρακτηρίσει την απεργία παράνομη, γιατί δεν προέβη στην επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων; Γιατί σε όλες τις άλλες περιπτώσεις απεργίας εφαρμόστηκε το μέτρο της επιστράτευσης και της διακοπής της μισθοδοσίας των απεργών; Γιατί αυτή η σκανδαλώδης επιείκεια στους διοικητικούς των ΑΕΙ; Αυτοί είναι οι «εκλεκτοί» της δημόσιας διοίκησης; Με την ατολμία του κ. Αρβανιτόπουλου χάθηκε το εξάμηνο. Ο κ. υπουργός πρέπει να γνώριζε ότι ο πρύτανης και οι διοικητικοί υπάλληλοι σκόπευαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι οι φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο. Το είχε δηλώσει δημόσια στην έναρξη της απεργίας ο κ. Πελεγρίνης! Το μόνο τολμηρό που είδαμε από τον κ. Αρβανιτόπουλο ήταν η δήλωσή του ότι την απεργία τη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εάν αυτό αληθεύει φυσικά και δεν ελαφρύνει τις ευθύνες του υπουργείου Παιδείας. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν έδωσε στοιχεία που να θεμελιώνουν αυτή την κατηγορία σε βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσωπικά την δεχόμαστε σαν αληθινή λόγω των δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ των σχετικών με την απεργία. Καμιά δήλωση συμπαράστασης για την ταλαιπωρία και τη ζημιά που υπέστησαν οι φοιτητές, θύματα στην πρώτη τους επαφή με το πολιτικό-διοικητικό σύστημα. Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οι μόνοι αδικούμενοι ήσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι. Αν έτσι αντιλαμβάνεται τον επιμερισμό αδικιών και την Δικαιοσύνη, τότε η πορεία του είναι λάθος. Και πρέπει να προσέξει για να μην απογοητεύσει τον λαό.


Σχολιάστε εδώ