Κάλλιο αργά…

Ο λόγος για άρθρο που γράφτηκε πέρσι, με το οποίο ο εκδότης προέβαινε σε υπεράσπιση των παράνομων μειονοτικών νηπιαγωγείων και καλούσε τον κόσμο της μειονότητας να γράψει στα παπούτσια του τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας και να στέλνει τα παιδιά του σε αυτά και όχι στα νόμιμα δημόσια.

Το θέμα τότε είχε πάρει διαστάσεις και προκάλεσε την παρέμβαση του γνωστού δικηγόρου της Ξάνθης Στέργιου Γιαλάογλου. Η καταγγελία του Γιαλάογλου ανάγκασε την Εισαγγελία Ξάνθης να ασχοληθεί με το θέμα και να ασκήσει δίωξη στον Ομέρ με βάση το άρθρο 182 του Ποινικού Κώδικα (για διέγερση της κοινής γνώμης και υποκίνηση σε ταραχές μέσω του Τύπου).

Στην εκδίκαση μάλιστα της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης ο Τζεγκίζ Ομέρ ούτε καν εμφανίστηκε. Η δικαιολογία των δικηγόρων του ήταν πως βρισκόταν στο εξωτερικό, δικαιολογία όμως που δεν έγινε δεκτή και έτσι εκδικάστηκε η υπόθεση ερήμην του.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα μπορούσε να πει κανείς, μια και η δράση του εν λόγω κυρίου υπήρξε ασύδοτη κι εκτός νόμου εδώ και αρκετά χρόνια. Να θυμίσουμε ότι κάποτε είχε φτάσει να απειλεί, εμμέσως, τη ζωή των αντιφρονούντων πομάκων, ακόμη και του βουλευτή Ξάνθης Παναγιώτη Σγουρίδη, επειδή μιλούσε κατά του τουρκικού προξενείου.

****

Ο βασιλιάς είναι (πάντα) γυμνός…

Και γιατί δηλαδή τόση έκπληξη για τα όσα «ξέρασε» ο Ερντογάν; Μήπως επειδή επέλεξε να τα «ξεράσει» ενώ επιθεωρούσε την κρυμμένη (πόσο κρυμμένη πια) τουρκική στρατιά απέναντι από τον Έβρο; Η σημειολογία μας έκανε να… σκιαχτούμε;

Τι πιο «φυσικό» από το να πει τα αυτονόητα γιʼ αυτόν, (θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και για την ελληνική πλευρά) ότι, δηλαδή, για την Τουρκία, Θράκη σημαίνει και Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή αλλά και όλα τα Βαλκάνια.

Το πιο ενδιαφέρον από το γεγονός είναι το τάιμινγκ. Διότι όλα αυτά τα «σούρτα-φέρτα» στη Θεσσαλονίκη με το εκεί τουρκικό προξενείο και το «σπίτι» του Κεμάλ μόνο τυχαία δεν είναι. Ωστόσο, όταν οι Τούρκοι μιλούν για όσα κάνουν, τότε σημαίνει ότι ο στόχος τους έχει επιτευχθεί…

Εκτός κι αν ο βασιλιάς, εκτός από γυμνός είναι και ανυπόμονος…

***

Το άλλο με τον Τοτό…

Εν τω μεταξύ αυτός ο Μπένι καθόλου Βενιζέλος δεν είναι. Τι τις θες τις συζητήσεις περί χαμηλής πολιτικής με τη… γειτόνισσα, άνθρωπέ μου; Και φωνακλού είναι, και χρόνια στο κουρμπέτι…

***

Επανεισδοχή

Εντάξει, ένα πρόβλημα ο Βενιζέλος με τον Παπανδρέου το έχει, αλλά πού πάτε, κύριε, να μπλέξετε ολόκληρη χώρα; Να τα τώρα. Ήρθε ο Νταβούτογλου για να ανταποδώσει την επίσκεψη του αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο και ζητά με αφορμή την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας να παράσχει η χώρα μας διευκολύνσεις για την άρση του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για τους Τούρκους που επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και σε αντάλλαγμα, λέει η Τουρκία, συμφώνησε να υπογράψει τη συμφωνία επανεισδοχής των λαθρομεταναστών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κι ερχόμαστε στο προκείμενο: O Γ. Παπανδρέου, είχε υπογράψει ως υπουργός Εξωτερικών με την Τουρκία συμφωνία για την επανεισδοχή 1000 (!) λαθρομεταναστών τo χρόνο, όταν στη χώρα μας εισέρχονται από την Τουρκία τόσοι καθημερινώς! Φυσικά και αυτή η υποτυπώδης συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ, αφού οι Τούρκοι παρουσίαζαν σαν δικαιολογία ότι οι λαθρομετάναστες δεν είχαν χαρτιά και δεν είχαν καταγραφεί στην Τουρκία.

Μια απʼ τα ίδια δηλαδή από τον Μπένι, και χειρότερα. Διότι και η λεγόμενη συμφωνία είναι μια αστεία υπόθεση, αλλά και θα καταργηθεί κι η βίζα… ναι, για τουριστικούς πάντα λόγους.

Και ο ΓΑΠ θα γελάει στην πλάτη της χώρας (πάλι)…

***

Οικόπεδο…

Κι ενώ ο Μπένι νομίζει ότι είναι καλύτερος από τον ΓΑΠ, οι Τούρκοι «προετοίμασαν» την επίσκεψη Νταβούτογλου με την τεχνητή κρίση που δημιούργησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο με την κυπριακή ΑΟΖ, όταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός εισέβαλε, συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων, στα χωρικά ύδατα της Κύπρου στο «Οικόπεδο 3» το οποίο έχει παραδοθεί προς εκμετάλλευση στην ιταλοκορεάτικη κοινοπραξία ΕΝΙ-ΚΟGAS.

Πριν μπουν στο «Οικόπεδο» έκαναν… προπόνηση στη γραμμή Αμμοχώστου- Παραλιμνίου, επί μία εβδομάδα παρακαλώ.

Και ζητούν δηλαδή, και προκαλούν. Κι εμείς, αντί να θέτουμε όρους κάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη…


Σχολιάστε εδώ