Ιδιώτες με τα λεφτά της ΕΡΤ θα καλύψουν την ελληνική προεδρία!

Το κρατικό μόρφωμα της ΔΤ υπάρχει για να ικανοποιεί την απευθείας ελεγχόμενη κρατική ενημέρωση του Μαξίμου και να έχουν δουλειά «τα δικά τους παιδιά», ενώ όλες οι άλλες υπηρεσίες που υποχρεωτικά αναλάμβανε η δημόσια τηλεόραση ξεπουλιούνται όσο όσο, με απευθείας αναθέσεις ή πρόχειρους διαγωνισμούς.

Μια ακόμη τέτοια επιχείρηση άνοιξε από το γραφείο του Γκίκα Μάναλη για την τηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής προεδρίας. Οι δύο πρώτες αναθέσεις βγήκαν ήδη στη «Διαύγεια». Η πρώτη αφορά την ανάθεση προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος οπτικών ινών στους εξωτερικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου για τις ανάγκες της ΔΤ στην κάλυψη της ελληνικής προεδρίας. Με την ΕΡΤ, οι εξωτερικοί χώροι του Ζαππείου θα καλύπτονταν με βαν εξωτερικών μεταδόσεων, τα οποία τώρα βρίσκονται αραγμένα στο πίσω μέρος του οικοπέδου της Κατεχάκη, προφανώς χωρίς βενζίνη και χωρίς να τα έχει μετακινήσει κανείς. Το έργο της τοποθέτησης των οπτικών ινών ανατέθηκε στην εταιρεία ΤΕΛΜΑΚΟ, που κατέθεσε τη φθηνότερη προσφορά, και θα κοστίσει στους έλληνες πολίτες το ποσόν των 44.434 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Για το Ζάππειο, όμως, χρειάζονται και άλλα τεχνικά μέσα. Έτσι, ο ίδιος διαχειριστής ενέκρινε την ανάθεση ενοικίασης για πέντε μήνες δύο πλήρων συστημάτων ασύρματης μεταφοράς οπτικοακουστικού σήματος για τους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου. Προσφορά για το εν λόγω έργο κατέθεσε πάλι η ΤΕΛΜΑΚΟ. Το έργο όμως δόθηκε στη δεύτερη εταιρεία, τη Θεοδόσης Τζαβάρας – Steadicam Operator, στην οποία θα δίνεται ως μηνιαίο ενοίκιο το ποσόν των 8.848 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Δηλαδή, για τους πέντε μήνες που θα νοικιαστεί το ασύρματο σύστημα ο ειδικός λογαριασμός θα πληρώσει 44.240 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ