Ζέτα γιατί δεν θέλεις να γίνει διαγωνισμός για τα φάρμακα του ΟΚΑΝΑ;

Η σύγκρουση ήρθε στο φως από τη συνέντευξη που έδωσε η κ. Μαλλιώρη στον Σταύρο Θεοδωράκη και η οποία δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο στα «Νέα», σύγκρουση που είναι ανεξήγητη από πλευράς της υφυπουργού κ. Μακρή, με την οποία δεν υπάρχει καμιά επαφή, όπως δηλώνει η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ. Μια φορά βρεθήκαμε στο γραφείο του υπουργού στις 11 Νοεμβρίου και έκτοτε μιλάει με τον κ. Γεωργιάδη κάθε 2-3 μέρες.

Όπως εξηγεί η κ. Μαλλιώρη, ο ΟΚΑΝΑ το 2012 διέθεσε 1.511.970 ευρώ στην Rafarm για βουπρενορφίνη και τον διαγωνισμό θέλει να τον κάνει γιατί «από τον Αύγουστο έχει κυκλοφορήσει και δεύτερο γενόσημο, σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών, και ο ΟΚΑΝΑ έχει την άποψη ότι έπρεπε να ακολουθηθεί διαγωνιστική διαδικασία», η οποία και έχει ξεκινήσει αφού προηγουμένως καταγγέλθηκε η ισχύουσα σύμβαση και προφανώς αυτό ενόχλησε την κ. Μακρή.

Στην ερώτηση αν υπάρχει κόντρα μεταξύ τους, η απάντηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ ήταν ότι «εγώ δεν κοντράρομαι με κανέναν, απλώς υπερασπίζομαι το δημόσιο συμφέρον», που σημαίνει ότι η υφυπουργός δεν το υπερασπίζεται; Η οποία, κατά την κ. Μαλλιώρη έχει πει για αυτήν ότι «θα την κυνηγήσω με κάθε τρόπο». Και αμ’ έπος αμ’ έργο έστειλε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και την αντικατέστησε από προεδρεύουσα στην Οριζόντια Ομάδα Ναρκωτικών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Να σημειωθεί ότι η κ. Μαλλιώρη παραιτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου όταν της ζητήθηκε να μην προχωρήσει στον διαγωνισμό και να παρατείνει την ισχύουσα σύμβαση, παραίτηση που δεν έκανε δεκτή ο υπουργός που ασφαλώς κάτι λέει αυτό, κυρία Μακρή.


Σχολιάστε εδώ