Δεν θα συρθούμε σε κυβέρνηση «πάνω στο έδαφος του κεφαλαίου», λέει το ΚΚΕ

Κάνουν λόγο για διαστρέβλωση που γίνεται από τον «αστικό Τύπο», ο οποίος -όπως αναφέρουν- όσο ζούσε ο Φλωράκης τον πολεμούσε, και στο πρόσωπό του πολεμούσε το ΚΚΕ και την ιστορία του, και τώρα ξεσηκώθηκε γιατί το ΚΚΕ, λέει, «αποκαθηλώνει τον Χαρίλαο».

Κατά τη σημερινή ηγεσία, η αναφορά του σημειώματος του Πολιτικού Γραφείου για το ότι ήταν λάθος η δημιουργία του ενιαίου Συνασπισμού και η συμμετοχή στις κυβερνήσεις του 1989-1990 δεν αποτελεί κάποιο νέο κομματικό φιρμάνι, αλλά θέση που έχει διατυπωθεί εδώ και χρόνια.

Κατά τον Περισσό, η υπόθεση ανασύρεται τώρα από τον «αστικό Τύπο» και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από το ΚΚΕ κατά τη διάσπαση του 1991, όπως ο Π. Λαφαζάνης, για να στοιχειοθετηθεί η άποψη ότι το ΚΚΕ έχει μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο, είναι περιχαρακωμένο, δεν δέχεται να πάρει μέρος στις πολιτικές διεργασίες, εννοώντας φυσικά τη συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης. Ο στόχος είναι να ασκηθεί πίεση για να αναθεωρήσει το ΚΚΕ αυτήν τη θέση, που αποτελεί καταστάλαγμα μελέτης της ιστορίας του κόμματος και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, και να εμφανιστεί το ΚΚΕ ως ένα κόμμα που απαρνείται την ιστορία του και τους ηγέτες του.

Με αφορμή σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα Iskra του Π. Λαφαζάνη, αναφέρουν ότι «οι πρώην» –έτσι αποκαλούν στο ΚΚΕ τα στελέχη του κόμματος που έφυγαν κατά τη διάσπαση του 1991, ανάμεσα στα οποία και ο Π. Λαφαζάνης– είναι οι πιο κατάλληλοι να συνδράμουν σε αυτήν την εκστρατεία κατά του ΚΚΕ. Είναι αυτοί, καταγγέλλουν στον Περισσό, που υπερασπίζονται δήθεν τον Χ. Φλωράκη, τον οποίο πολεμούσαν όσο ζούσε και βρέθηκαν απέναντί του εγκαταλείποντας το 1991 το ΚΚΕ, που ήθελαν να το διαλύσουν και το υπερασπίστηκε τότε ο Χαρίλαος.

Ξεκαθαρίζουν ότι όσοι διακινούν τέτοιες απόψεις θέλουν ουσιαστικά να ξεμπερδέψουν με το ΚΚΕ και να το μετατρέψουν σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «για να λιβανίζει τον Ομπάμα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μεγαλοεπιχειρηματίες», όπως ανέφερε σχετικό σχόλιο στον «Ριζοσπάστη». Το ΚΚΕ –λένε- συνεχίζει, βγάζει συμπεράσματα, προχωράει αταλάντευτα στην υπόθεση του σοσιαλισμού και δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση «πάνω στο έδαφος του κεφαλαίου, όποιον κορμό από το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχει».


Σχολιάστε εδώ