αμυντικά θέματα

Αναμνήσεις

• Η επέτειος του «πραξικοπήματος» του… σατανικού στρατηγού Φρ. Φράγκου (Νοέμβριος 2011) κατά του μεγάλου πρωθυπουργού Γιωργάκη και του υπαρχηγού του ΒΕΝΙ, θα περνούσε εντελώς απαρατήρητη, αν δε μας τη θύμιζε έμμεσα, με το βιβλίο του, που εκδόθηκε πρόσφατα, ο τέως ισπανός πρωθυπουργός κ. Θαπατέρο. Περιγράφει το παπανδρεϊκό φιάσκο και ρεζίλεμα στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών.

• Τα έβγαλε στη φόρα ο Θαπατέρο. Περιγράφει λεπτομερώς το υβριστικό λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε ο γάλλος Πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί κατά του Γιωργάκη. Τον… προσφώνησε ακόμη γ……νο ψυχοπαθή.

• Στα όσα είπε ο Θαπατέρο, προστέθηκαν κι αυτά του γάλλου ΥΠΟΙΚ, κ. Μπαρουνάν, που αφηγείται: «Ο Παπανδρέου ιδρώνει, μπερδεύει τα λόγια του, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει… Κάνει πως δεν καταλαβαίνει… Ήμουν παρών στον πολιτικό του θάνατο…»

• Στην επιστροφή, ο Γιωργάρας στράφηκε στον μειδιώντα ΒΕΝΙ και του είπε: «Τελικά, Βαγγέλη, τα πήγαμε καλά…» Φανταστείτε σε ποια κατάσταση βρισκόταν ο άνθρωπος… Αφασία…

***

Η παραδοσιακή ετήσια μάζωξη…

• …δημοσιογράφων διαπιστευμένων στο υπουργείο Άμυνας και των στελεχών των ΕΔ των γραφείων Τύπου, έγινε σε ταβερνείο των Αμπελοκήπων, σεμνά και ταπεινά (ρεφενές).

• Στο κέφι πρωταγωνίστησαν η υποσμηναγός κ. Κασσιανή Χαντζοπούλου και ο ανεξάντλητος και πολυαγαπητός πλωτάρχης Παναγιώτης Καλαθάκης. Από τους δημοσιογράφους, ο νεότερος Άλκης Μαλλίδης. Και του χρόνου…

***

Λεφτά υπάρχουν…

• Υπάρχουν και παραϋπάρχουν, στο πανάθλιο τούτο κράτος, όταν πρέπει να γίνουν τακτοποιήσεις «ημετέρων».

• Στο ΕΚΑΒ έχει τοποθετηθεί ως πρόεδρος (από τον κ. Α. Λυκουρέντζο) ένας νοικοκύρης, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, έντιμος και οργανωτικός ναύαρχος, που βρήκε ως αντιπρόεδρο τον κ. Αρ. Συγγελάκη, φίλο του ΒΕΝΙ (αυτός ο φοβερός έχει παντού ανθρώπους).

• Ήρθε ο κ. Άδωνης και διόρισε ως αντιπρόεδρο τον κ. Νίκο Κωστόπουλο (υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Αθήνας και υιό του πολιτευτή Αρκαδίας κ. Δ. Κωστόπουλου).

• Ο ΒΕΝΙ οργίστηκε και απαίτησε την παραμονή του φίλου του. Τι το ευκολότερο. Οι αντιπρόεδροι έγιναν δύο. Τώρα ερίζουν για τις αρμοδιότητες και για το ποιος θα πάρει τη λιμουζίνα. Ιδού το πρόβλημα. Το θέμα, εξάλλου, του περιορισμού των κρατικών αυτοκινήτων έχει επιλυθεί.

***

Άσχημα τα νέα για λαμόγια

• Έγκυρες πληροφορίες φέρουν το 2014 ως έτος ελέγχου των αντισταθμιστικών, για τους διώκτες της διαφθοράς.

• Θα μπουν σε μεγεθυντικό φακό πραγματοποιηθέντα, «κουκουλωθέντα», εναπομείναντα καθώς και ΑΩ – νούλες.

• Αρχή θα γίνει, από ό,τι λέγεται, με τα ΑΩ των θρυλικών πυροβόλων SUZANA. Θα διερευνηθεί πως και που ανατέθηκαν, πόσες φορές τροποποιήθηκαν και τι απέμεινε τελικά.

• Στην υπόθεση πρωταγωνιστεί ένστολος, τότε στέλεχος της ΓΔΕ, που είναι μπλεγμένος και με τα ΑΩ TOR-M1 και στον Ηλ. Πόλεμο.

• Αν είναι αυτός που έχω κατά νου, θα προσθέσω στο… περιδέραιο ακόμη δύο ρουμπίνια.

– Όταν αποστρατεύθηκε, προσελήφθη ως διευθυντής στην εταιρεία που έδωσε τα ΑΩ.
– Είχε ζητηθεί από τον τότε Α/ΓΕΣ, δις η απομάκρυνσή του, αλλά την αρνιόταν ο Σμπώκος γιατί, όπως έλεγε, πρόκειται περί ειδικού αξιωματικού, που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο έθνος!

***

Δε βιάζομαι να συγχαρώ…

• Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον σεμνό και αθόρυβο Α/ΓΕΣ, στρατηγό κ. Αθ. Τσέλιο, να ψάχνει συστηματικά τα ΑΩ που του πασάρει η ΓΔΑΕΕ.

• Αν είναι αλήθεια, θα γελάσουμε, οσονούπω…

***

Στην τελική ευθεία…

• Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας προχθές για τα ΕΑΣ, αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση περιμένοντας την έγκριση της «τρόικας». Αυτή, όπως είπε, προβλέπει τον διαχωρισμό των ΕΑΣ σε εμπορικό και στρατιωτικό κομμάτι με κεντρικό άξονα και επιδίωξη, τη μετατροπή του στρατιωτικού τμήματος σε κερδοφόρα επιχείρηση μέσα σε διάστημα ενός έτους. Εάν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, τότε το στρατιωτικό τμήμα θα συνεχίσει να λειτουργεί, έστω και με σαφώς μειωμένο ανθρώπινο δυναμικό (γίνεται λόγος για 500 απολύσεις), διατηρώντας όμως την εξαγωγική του δραστηριότητα. Αν όχι -που είναι και το πιθανότερο- τότε τα ΕΑΣ θα έχουν την τύχη της ΕΛΒΟ, που σημαίνει ότι θα υπάρξει εκκαθάριση. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και οι 12 μήνες που ζητάμε, την παρούσα χρονική συγκυρία, ισοδυναμούν με αιωνιότητα…

***

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Ενώσεις Αποστράτων

• Ύστερα από δύο αναβολές εκδικάσθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης του Συντονιστικού και των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας,) κατά της κανονιστικής απόφασης του υπουργού Οικονομικών για τις αναδρομικές περικοπές του βασικού μισθού των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών ως αχρεωστήτως καταβληθείσες βάσει του τρίτου Μνημονίου (Ν. 4093 / 2012).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Παντελής Μαυροδόπουλος, παρευρέθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο της Ολομέλειας και δήλωσε ότι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των Ενώσεων, «ανέπτυξαν με πειθώ» την επιχειρηματολογία των στρατιωτικών, για την αντισυνταγματικότητα κ.λπ., των συγκεκριμένων διατάξεων και κατέληξε λέγοντας ότι «μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι διαμορφώθηκε στους εκπροσώπους μας μία συγκρατημένη αισιοδοξία». Μακάρι να γίνει το «θαύμα» και η δικαιοσύνη να διορθώσει την κατάφωρη αδικία που επιφύλαξε στους στρατιωτικούς ο τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών… Η έκδοση της απόφασης αναμένεται σύντομα.

***

Καλλιτεχνικές ευαισθησίες στρατιωτικών…

• Παρά τις δυσκολίες, 26 απόστρατοι αξιωματικοί ενώθηκαν για να παρουσιάσουν έργα τέχνης που οι ίδιοι φιλοτέχνησαν. Οι 26 αποδεικνύονται άριστοι στη ζωγραφική τη φωτογραφία, την αγιογραφία, τη χαρακτική, το ψηφιδωτό, τη γλυπτική και τη βιβλιοδεσία τέχνης. Πολλοί είναι αυτοδίδακτοι, άλλοι με μαθήματα σε δήμους ή συλλόγους και άλλοι με φοίτηση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, όλοι όμως έχουν λάβει μέρος σε ομαδικές ή ατομικές εκθέσεις. Έτσι λοιπόν, με τη βοήθεια της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, θα εκτεθούν αντιπροσωπευτικά τους έργα από 14 έως 23 Δεκεμβρίου 2013, στον φιλόξενο χώρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα. Πραγματικά, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την έκθεση!


Σχολιάστε εδώ