Ένας δημοσιογράφος που ούτε στιγμή δεν έχανε από τα μάτια του τον πολίτη ήταν ο Θανάσης Αντωνόπουλος

Από τον Μάρτη του 2004 μέχρι και τον Οκτώβρη του 2012, δύο μήνες πριν φύγει, κάλυπτε κάθε Κυριακή την τελευταία σελίδα με τίτλο «CΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ – Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ». Πένα αιχμηρή που δεν χαριζόταν σε κανέναν και με στόχο πάντα έναν και μόνο, τη διαφύλαξη της ακεραιότητας τούτης της γης, της Ελλάδας μας.

Ο μονάκριβος γιος του, ο Ανδρέας, εξέδωσε πριν από λίγες μέρες ένα βιβλίο, αφιερωμένο «Στην ιερή μνήμη του πατέρα μου» με τίτλο: «Θανάσης Αντωνόπουλος – Πενήντα χρόνια Δημοσιογραφικής – Αγωνιστικής Πορείας» και με υπότιτλο «Η Δημοκρατία είναι ένα έργο εμπιστοσύνης και μια πράξη τόλμης», στις 332 σελίδες του οποίου καταγράφεται η διαδρομή του αλησμόνητου μαχητή και παρατίθεται ένα απάνθισμα από 88 άρθρα του στο «ΠΑΡΟΝ».

Στον πρόλογο που γράφει ο καλός του φίλος Πέτρος Μανταίος, δίνει μέσα σε λίγες γραμμές το όραμα του αξέχαστου Θανάση, που ευχή θα ήταν να είναι το όραμα του καθενός μας:

«Πολιτικό του όραμα, ένας δημοκρατικός, κοινοτικός κοινωνισμός (σοσιαλισμός), συνέχεια των ελληνικών παραδόσεων (αρχαίων, βυζαντινών και νεότερων με έμφαση στο Εικοσιένα και τον αγώνα της Ανεξαρτησίας και σταθμό την Εθνική Αντίσταση). Αυτό ακριβώς το όραμα, μια διαρκώς γρηγορούσα και ανησυχούσα πολιτική σκέψη και συνείδηση, μετέφερε και μετέδωσε στη δημοσιογραφική του δραστηριότητα. Και μ’ αυτή την πολιτική σκέψη και συνείδηση, σε διαρκή σχέση ανατροφοδότησης με τον δημοσιογραφικό λόγο, πορεύτηκε σε όλη τη ζωή του: ένας πολίτης στη δημοσιογραφία ή ένας δημοσιογράφος που, ούτε στιγμή, δεν χάνει από τα μάτια του τον πολίτη».


Σχολιάστε εδώ