Χριστούγεννα λιτότητας αλλά και ανθρωπιάς στον Πειραιά

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος, ο στολισμός της πόλης θα γίνει με τις γιρλάντες και τα στολίδια που υπήρχαν από παλαιότερες χρονιές, τα οποία έχουν επισκευαστεί και θα αξιοποιηθούν όλα. Θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλες τις πλατείες των πέντε Διαμερισμάτων της πόλης. Το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων θα δώσει η φωταγώγηση του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου καραβιού που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου. Το πλοίο θα είναι εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Θα ακολουθήσει συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρα. Την επομένη, την ίδια ώρα, θα φωταγωγηθεί το καθιερωμένο έλατο στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, όπου θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου με το συγκρότημα «Μέλισσες». Στην πλατεία Κανάρη θα στηθεί και χριστουγεννιάτικο χωριό όπου θα υπάρχει παγοδρόμιο, τρενάκι, καρουζέλ, παραστάσεις για παιδιά κ.λπ. Τα εισιτήρια για την είσοδο στο παγοδρόμιο και για τη χρήση των παιχνιδιών θα είναι τα χαμηλότερα από κάθε άλλη χρονιά, ενώ έχει συμφωνηθεί να διατεθεί μεγάλος αριθμός δωρεάν προσκλήσεων στον δήμο για να διανεμηθούν στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να ζήσουν λίγες στιγμές χαράς τα παιδιά τους.

Εκδηλώσεις θα γίνουν επίσης σ’ όλα τα ΚΑΠΗ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου. Προσανατολισμός, τόσο του δημάρχου, όσο και ολόκληρης της Δημοτικής Αρχής είναι τα φετινά Χριστούγεννα να είναι πραγματικά Χριστούγεννα αγάπης και ανθρωπιάς. Να νιώσουν όλοι όσοι δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν τροφή, δεν έχουν θέρμανση, δεν έχουν τα βασικά για να ζήσουν, πως δεν είναι μόνοι τους.

Πως υπάρχουν κάποιοι που τους σκέφτονται, που τους νοιάζονται και που τους φροντίζουν. Έτσι, όσοι έχουν ανάγκη από στέγη θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση (διαθέτει 40 κοιτώνες) ή στις εγκαταστάσεις του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων, που μπορεί να φιλοξενήσει 50 άτομα, ή και σε ξενοδοχεία ακόμα, αν χρειαστεί, όσοι δεν έχουν φαγητό θα σιτίζονται από τον δήμο -όπως γίνεται ήδη σε 2.500 οικογένειες- και όσα παιδιά δεν έχουν παιχνίδια θα αποκτήσουν και δεν θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν! Για το θέμα αυτό έχει σχεδιάσει ειδική δράση ο δήμος με την Εθνική Τράπεζα.


Σχολιάστε εδώ