Του ΣΥΡΙΖΑ η πρεμούρα…

«Ευθύνη και υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης και δημόσιου λειτουργού είναι η ισότιμη χωρίς διακρίσεις μεταχείριση όλων των ελλήνων πολιτών της αρμονικής συμβίωσης, της αποδοχής του διαφορετικού και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αλλά σε ποιο «διαφορετικό» αναφέρεται. Σίγουρα πάντως, όχι στο διαφορετικό των Πομάκων ή των Ρομά…

***

Συγγενείς και φίλοι…

O πρόεδρος του παράνομου συλλόγου Νεολαίας στην Κομοτηνή Koράϊ Χασάν μετείχε στο 1ο Συνέδριο Νεολαίας Συγγενών Κοινοτήτων που διοργανώθηκε στην Τουρκία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Εσκισεχίρ – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Τουρκικού Κόσμου-2013».

Και φυσικά, ο πρόεδρος του παράνομου συλλόγου, αναφέρθηκε «στις διάφορες αδικίες που εφαρμόζει η Ελλάδα σε βάρος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, στα μειονοτικά δικαιώματα, στην απόρριψη της τουρκικής ταυτότητας, στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Μεταξύ… συγγενών και φίλων ο τουρκοπρόεδρος…

***

Τη Χρυσή Αυγή… αξιοποιούν τα διεθνή φόρα

Στο 6ο φόρουμ για τα μειονοτικά δικαιώματα στη Γενεύη έφτασε η… χάρη της Χρυσής Αυγής. Εντύπωση, βεβαίως, δεν πρέπει να προκαλεί το ότι οι «γνωστοί-άγνωστοι» στη Θράκη θα χρησιμοποιούσαν τη δράση της για να αποδείξουν ότι ευσταθούν οι ισχυρισμοί τους περί καταπάτησης των μειονοτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο περιθώριο του φόρουμ, συμμετείχε και η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ΕΟΤΔΘ) Μελέκ Κιρματζί Αρίκ, η οποία, μιλώντας στη συνεδρία σχετικά με τη βία κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων, υπογράμμισε τη σημασία της αύξησης της βίας στην Ευρώπη, που βασίζεται σε μίσος, και εστίασε στη βία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η Κιρματζί ανέφερε πως οι επιθέσεις μίσους στην Ελλάδα δεν γίνονται μόνο κατά των μεταναστών αλλά και κατά της «τουρκικής» μειονότητας Δυτικής Θράκης. Είπε πως οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στην «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας» Κομοτηνής, γυρνάνε τα χωριά και κραυγάζουν αντιμειονοτικά συνθήματα και ότι δύο μέλη της μειονότητας εδάρησαν σκληρά από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

***

Κοπτική-ραπτική

Οι υποπρόξενοι του τουρκικού προξενείου Αλπέρ Ατάκ και Αντνάν Οζτούρκ επισκέφθηκαν τα μαθήματα κεντήματος-ραπτικής στο χωριό Σμίνθη του ορεινού όγκου της Ξάνθης. Πρόκειται για ένα «παράρτημα» της «ΤΕΞ» που, μέσα από την ενασχόληση των γυναικών, προωθεί και το… δέσιμο με τη μητέρα πατρίδα…

***

Περί ελευθεροτυπίας…

Το Διεθνές Βραβείο Ελευθεροτυπίας της Διεθνούς Επιτροπής Διαφύλαξης Δημοσιογράφων δόθηκε στον Νεντίμ Σενέρ. Η Διεθνής Επιτροπή Διαφύλαξης Δημοσιογράφων(CPJ), τίμησε με αυτό το βραβείο τέσσερις δημοσιογράφους από Τουρκία, Εκουαδόρ, Αίγυπτο και Βιετνάμ, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με φυλάκιση και υπέστησαν άλλες πιέσεις επειδή αποκάλυψαν αλήθειες. Ο Σενέρ δήλωσε πως «αυτό το βραβείο αποτελεί τιμή για μένα αλλά πρέπει να είναι πηγή ντροπής για τους διοικούντες της Τουρκίας»…


Σχολιάστε εδώ