στα ενδότερα των ομάδων

• Έσκασε σαν φούσκα η πρώτη δίκη για τα στημένα ματς. Ακόμα και εκείνοι που καταδικάστηκαν, επί της ουσίας φώναξαν για την αθωότητά τους επειδή λείπουν τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν περίτρανα τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο.

• Έγινε, δηλαδή, μία τρύπα στο νερό για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα διεξαχθούν, βέβαια, και άλλες δίκες στη συνέχεια και κάποιοι θα καταδικαστούν, αλλά μέχρι τότε θα κυριαρχεί στην πιάτσα ότι ο χώρος παραμένει ανεξέλεγκτος.

• Το πρόβλημα δεν είναι απλά η αθώωση κάποιων, για τους οποίους μας είχαν πρήξει ότι είχαν συμμετοχή σε κύκλωμα στημένων αγώνων, αλλά πως μέσα από την ολοκλήρωση της δίκης και τις ποινές που επιβλήθηκαν, όποιος θέλει να μπει σε τέτοιες σκέψεις θα το κάνει δίχως φόβο για τις συνέπειες. Ο καθένας αποκτά το δικαίωμα να θεωρεί ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο και μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα.

• Φυσικά και δεν αναφερόμαστε σε όσους αθωώθηκαν, αλλά σε εκείνους που καταδικάστηκαν. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν με αναστολή και έτσι ουσιαστικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

• Αφήνουμε, όμως, τη δίκη και πάμε στον Ολυμπιακό! Ρίσκαρε πολύ χθες βράδυ ο Μίτσελ, ο οποίος πέρασε δύσκολες ώρες στις δύο προηγούμενες κόντρες του με τον Αστέρα Τρίπολης σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

• Την πρώτη φορά ο Ισπανός γνώρισε στην Αρκαδία τη μοναδική ήττα του ως προπονητής του Ολυμπιακού σε εγχώρια διοργάνωση. Όσο για τη δεύτερη, ο Μίτσελ είδε τον Αστέρα να κοντράρει στα ίσια τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό του κυπέλλου και χρειάστηκε ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος για να φτάσουν οι Πειραιώτες στην κατάκτηση του νταμπλ.

• Ρίσκαρε, λοιπόν, ο Μίτσελ με την απόφασή του να αφήσει εκτός αποστολής στο χθεσινό αγώνα τους Μανωλά, Σαλίνο και Σαβιόλα. Ειδικά με τον Αργεντινό επιθετικό, επειδή από τον Ολυμπιακό έλειπε και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Κώστας Μήτρογλου.

• Ήθελε ο Μίτσελ, βέβαια, να δείξει ότι εμπιστεύεται όλους τους παίκτες επειδή ξέρει ότι μπορεί να τους χρειαστεί ακόμα και σε κάποιο κρίσιμο ματς. Μέχρι τώρα έχει πάρει άριστα ο Ισπανός στη διαχείριση του ρόστερ και του έβγαλε το καπέλο ακόμα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

• Γενικά, ο Δεκέμβριος μπήκε θετικά για πολλούς προπονητές. Μέχρι και για τον Χιουμπ Στέφενς, άλλαξαν όλα τα δεδομένα και ο Ιβάν Σαββίδης του ζήτησε λίστα με συγκεκριμένα ονόματα παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη!

• Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Ολλανδός έπεισε τον εργοδότη του πως μπορεί να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρά τη διαφορά των έξι πόντων από τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με το πλάνο του Στέφενς, οι δύο ομάδες έχουν απόσταση τριών πόντων διότι θεωρεί δεδομένη τη νίκη του «δικέφαλου» στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου.

• Οι «ερυθρόλευκοι», βέβαια, έχουν βγάλει δυσκολότερο πρόγραμμα έως τώρα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που εκτός των άλλων θα υποχρεωθεί να περάσει και από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Αλλά ο Στέφενς έπεισε τον Σαββίδη πως με στοχευμένες κινήσεις μπορεί να γίνει η διαφορά.

• Ο μόνος προπονητής που περνάει δύσκολες ώρες από την περασμένη Κυριακή, όταν και μπήκε ο Δεκέμβριος, είναι ο Σάκης Τσιώλης! Βράζουν στα Γιάννενα και στον Πειραιά επειδή ο Θεσσαλός βγήκε και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ και υποστήριξε ότι το πέναλτι του Νέτσιντ μπορούσε να δοθεί.

• Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τσιώλης είχε μιλήσει για αλλοίωση αποτελέσματος και ουσιαστικά τροφοδότησε όλα τα ΜΜΕ που απευθύνονται στους οπαδούς του Ολυμπιακού με επιχειρήματα για διαιτητική εύνοια του ΠΑΟΚ. Ήρθε όμως η δεύτερη δήλωσή του και όλα άλλαξαν, με συνέπεια να μετατραπεί ο Τσιώλης σε κόκκινο πανί για «ερυθρόλευκους» και Γιαννιώτες.

• Ενδεικτικό της σύγκρουσης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού είναι το φλερτ και των δυο με τον Πελέ του Εργοτέλη. Οι Θεσσαλονικείς κινήθηκαν πρώτοι για τον Πορτογάλο και αυτόματα στον Πειραιά σήμανε συναγερμός.

• Με δεδομένες τις καλές σχέσεις των «ερυθρολεύκων» με όλες τις κρητικές ομάδες, ο Πελέ πήγε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και συζήτησε τόσο με τον Μίτσελ όσο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ουσιαστικά πρόβαρε τη φανέλα του Ολυμπιακού απλά και μόνο για να μην πάει στον ΠΑΟΚ.

• Με πρωτοβουλία της Super League συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιό της για να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με την άσκηση της αγωγής των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ κατά της Super League. Μετά από μακρά συζήτηση, ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις», ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.

• Α. «Η Super League και τα μέλη συμφώνησαν όπως η διάταξη του άρθρου 23Β του καταστατικού της Super League δεν ενεργοποιηθεί και ανακληθεί στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση. Β. Ταυτόχρονα με την ως άνω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θα παραιτηθούν του δικογράφου της αγωγής», εξηγούσαν οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων και της Σούπερ Λίγκας. «Γ. Αφού προηγηθεί διαβούλευση τουλάχιστον ενός μήνα, θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την πιθανότητα νέου σχεδίου διατάξεως και το τυχόν περιεχόμενο αυτής. Δ. Η Super League και τα μέλη της δεσμεύονται ότι δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση του Καταστατικού, πέραν των όσων αναφέρονται ανωτέρω, μέχρι και το πέρας των ως άνω Γενικών Συνελεύσεων», ήταν οι δύο επισημάνσεις που προανήγγειλαν την έναρξη διαλόγου. «Ε. Τόσο η Super League, όσο και οι ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ διατηρούν πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις θέσεις τους. Περαιτέρω, τα μέρη δεν θα δικαιούνται να επικαλεσθούν οποιαδήποτε αποδυνάμωση των δικαιωμάτων τους εκατέρωθεν από τη σημερινή απόφαση», κατέληγε η ανακοίνωση. Ουσιαστικά εκεί βρίσκεται όλο το ψωμί, διότι αποδεικνύεται ότι κάποιοι επέβαλαν την προσωρινή ανακωχή των δύο πλευρών.

• Εμείς εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα υπάρξει νέα ρήξη. Στη Σούπερ Λίγκα θα περιμένουν στη γωνία τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, ενώ οι δύο ομάδες θα αυξήσουν την πίεσή τους προς τον συνεταιρισμό και σε άλλα επίπεδα.


Σχολιάστε εδώ