Προτίμησε να μείνει υπουργός, έστω και αδειασμένος ο κ. Γιαννίτσης!

Κανένας υπουργός δεν με στήριξε, δεν βρέθηκε ούτε ένα πολιτικό κόμμα να ταχθεί υπέρ των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, ήταν η δικαιολογία που πρόβαλε.

Πράγματι αυτή ήταν η κατάσταση. Το ερώτημα όμως κύριε Γιαννίτση είναι, από τη στιγμή που πιστεύατε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η μεταρρύθμιση, διότι αλλιώς το ασφαλιστικό σύστημα θα κατέρρεε, γιατί δεν παραιτηθήκατε από υπουργός για να ταρακουνήσετε την κυβέρνηση, αλλά επιλέξατε να παραμείνετε στη θέση σας, όταν σε τέτοιο κορυφαίο θέμα διαφωνούσατε; Μένουμε σε μια κυβέρνηση που οδηγεί στην καταστροφή και παραπλανά τον λαό;

Να ήταν, όμως, μόνο αυτό το παράπτωμά σας;

Στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήσασταν, κ. Γιαννίτση, υπουργός Εσωτερικών και έναν μήνα πριν τις εκλογές του Μαΐου φέρατε στη Βουλή τη σκανδαλώδη τροπολογία με την οποία απελευθερώνατε τις Τράπεζες από την υποχρέωσή τους να κάνουν ελέγχους ως προς τη διαχείριση των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν πάρει και τις εγγυήσεις που έπρεπε να βάζουν. Έτσι συνέχισαν να δίνουν δάνεια στα δυο μεγάλα τότε κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανέναν περιορισμό και δώσατε αέρα στα πανιά της Χρυσής Αυγής.

Και ασφαλώς θα θυμάστε ότι εκείνη την τροπολογία την είχαν καταψηφίσει πάνω από 80 βουλευτές, οι πιο πολλοί από τους οποίους ήταν του ΠΑΣΟΚ.

Τα δυο αυτά γεγονότα δείχνουν ένα και μόνο: Ότι η καρέκλα του υπουργού μετράει πάνω από αρχές και θέσεις. Αντιλαμβάνεται κανείς τι είδους Κεντροαριστερά πρεσβεύουν…


Σχολιάστε εδώ