ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ…

Σχεδόν άπαντες βολεύονται με την περιγραφή των γεγονότων, αποφεύγοντας τη «μάχη». Προφανώς, δεν θέλουν να πλέξουν ή εφαρμόζουν την κλασική συνταγή των πατρώνων του κλάδου «του φεύγα η μάνα ποτέ δεν κλαίει». Πόσες φορές, διάβολε, δεν ακούσαμε τα παλιά χρόνια, δήθεν, της αθωότητας τον σούπερ σχολιαστή να αποφεύγει να θίξει το πέναλτι που δεν δόθηκε λέγοντας (από τηλοψίας): «Από τη θέση που ήμουν, δεν μπορούσα να δω…».

Εν πάση περιπτώσει, την εβδομάδα που μόλις διανύσαμε προέκυψαν κάποια πράγματα που εκθέτουν τη διοργανώτρια του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος αλλά και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ας τα δούμε.

Στον αγώνα Απόλλωνα Αθηνών (τον οποίο οι σωβινιστές παράγοντές του τον ξαναβάφτισαν «Σμύρνης») – Παναθηναϊκού ο διαιτητής, ένας λεβέντης κοτζάμ δύο μέτρα, δεν υπέδειξε -ως όφειλε- τέσσερα πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο δε παρατηρητής του λεβέντη διαιτητή, τον βαθμολόγησε με άριστα! Άρα, είχαμε δύο τα κρατούμενα! Επίσης: Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ο διαιτητής ακύρωσε κανονικό γκολ της Ξάνθης ως οφσάιντ, προφανώς επειδή είχε φτάσει το 90ό λεπτό, ο αγώνας είχε μείνει στο 0-0 και (θα σκέφτηκε) που να μπλέκουμε τώρα…

Το βιολί με τους άθλιους διαιτητές δύσκολα θα σταματήσει στο ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διοργανώτρια, γνωστή ως Σούπερ (τρομάρα μας!) Λιγκ, δεν μπορεί να επέμβει (λέμε τώρα…) επειδή η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ. Μπορεί όμως να επέμβει ακαριαία με βάση πρόσφατη απόφασή της, όταν διαγνώσει ότι κάποιοι με δηλώσεις κ.λπ. πλήττουν το προϊόν της! Μεγαλύτερη υποκρισία δεν θα μπορούσε να υπάρξει, αφού η λαοπρόβλητη διοίκηση της Λίγκας, με αυτό τον τρόπο θέλει να ποδηγετήσει τα πάντα και να αποφύγει οποιαδήποτε μορφή κριτικής, παραπόνων, απειλών κ.λπ.

Εννοείται ότι το «προϊόν» του επαγγελματικού πρωταθλήματος πλήττεται από αυτούς που το διοικούν, αλλά και τους μόρτες οι οποίοι στήνουν τους αγώνες. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, ένας άνθρωπος έμπειρος και αντιδραστικός, όταν νοιώθει ότι τον κλέβει η διαιτησία ή οι ηγεσίες ενεργούν (ή σιωπούν) εκ του πονηρού, βγάζει ανακοινώσεις για να θίξει σοβαρότατα προβλήματα του πρωταθλήματος. Έχουμε διανύσει 12 αγωνιστικές και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί (από τη διοργανώτρια) πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και με ποιον τρόπο θα προβιβαστούν οι πρωταγωνίστριες της δεύτερης κατηγορίας.

Ουδενός το «αυτί» ίδρωσε στην εντοπία γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Μόνο η… FIFA ενεργοποιήθηκε και με ραπόρτο στα media έθιξε την αδυναμία της Ελλάδας να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Και για να μας γελοιοποιήσει λίγο, αναφέρθηκε ότι στα πρωταθλήματα του Μπουρούντι, της Γκαμπόν, της Γκάμπια, του Μαυρίκιου, της Σιέρα Λεόνε και των Παρθένων Νήσων, αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί!

Aπορία: άραγε τι, ποιον, και γιατί φοβάται η διοργανώτρια να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του πρωταθλήματος; Έτσι κι αλλιώς οι πρωτοκλασάτοι του τουρνουά δεν πρόκειται να θιγούν…

Κι ας αδειάζουν σταθερά οι εξέδρες των γηπέδων τους, από την πελατεία…

ΥΓ: Ως μέλος του πρωταθλητή Ευρώπης, ο διεθνής Γιώργος Πρίντεζης έπρεπε να σκεφτεί πολύ σοβαρά πριν αναμειχθεί (και πρωταγωνιστήσει) στο… ρινγκ που του έστησαν οι Τούρκοι αντίπαλοι της Γαλατασαράι στο ΣΕΦ. Οι εικόνες ήταν πραγματικά απαράδεκτες και ήδη μεταφράστηκαν σε σκληρή τιμωρία έδρας και αθλητών του Ολυμπιακού.


Σχολιάστε εδώ