Οι ΔΕΚΟ του ΥΕΘΑ

# ΕΑΒ και ΕΛΒΟ ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών. Είναι ένα από τα παράξενα, τις αθλιότητες του ελληνικού κράτους, που ρύθμιζε τα των διοικήσεων του Οργανισμού του με σκοπιμότητες που βόλευαν κάποιους σε δεδομένη στιγμή.

# Ακατάλληλες, αναξιόπιστες, κομματικές και, ενίοτε, ληστρικές διοικήσεις, καταχρηστικές προσλήψεις, θέσπιση νόμων με απαράδεκτα προνόμια και προκλητικές παροχές σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, οργιώδεις παραχωρήσεις στον κομματικό συνδικαλισμό (πρόκειται για έκδηλη διαστροφή κάθε συνδικαλιστικής αρχής και ιδέας). Αυτή είναι η εικόνα των «πολύτιμων για την άμυνα» αμυντικών βιομηχανιών. Και πίσω από αυτή, άθλιοι πολιτικοί πατρόνες που, και σήμερα, προβάλλονται ως μόνοι ενημερωμένοι για να προτείνουν λύσεις.

# Πρέπει να επιβιώσουν, λοιπόν, οι αμυντικές ΔΕΚΟ; Ασφαλώς ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις:

– Να εξυγιανθούν πλήρως.
– Να απαλλαγούν της συνδικαλιστικής γάγγραινας.
– Να υπαχθούν στο ΥΕΘΑ υπό κοινή, κεντρική, διοίκηση και έλεγχο.
– Οι διοικήσεις τους να επιλέγονται διά προκήρυξης των θέσεων, υποβολής φακέλων με αξιολόγησή τους από εγγυημένο Οίκο κ.ά.

# Αν τις γλίτωσαν από την «τρόικα» για να ξαναβολέψουν εκεί κομματικά αθύρματα και αν συνεχίσουν να τις αφήνουν υπό τον έλεγχο των συνδικαλιστών, τότε θα ήταν πιο ωφέλιμο στη χώρα να κλείσουν.

# Είναι βέβαιο ότι οι πολιτικοί δε φαίνονται διατεθειμένοι να αντιληφθούν γιατί οι ΔΕΚΟ κατάντησαν έτσι. Κανείς τους δεν τόλμησε να κάνει ψυχρή παρουσίαση του προβλήματος, αναφέροντας και υπεύθυνους… Συνδικάτο…


Σχολιάστε εδώ