Μπορεί ακόμα και την πρωτιά η Εθνική

Ο πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για ένα ισορροπημένο γκρουπ όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία που έστειλε στον δρόμο της ελληνικής ομάδας την Κολομβία του Ραδαμέλ Φαλκάο, την Ακτή Ελεφαντοστού του Γιάγια Τουρέ και την Ιαπωνία του Κεϊσούκε Χόντα! Την ίδια ώρα, ο μεγάλος αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης έριχνε το σύνθημα: «Πάμε για πρόκριση στους 16»! Για να το λένε αυτοί, κάτι περισσότερο θα ξέρουν. Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική ομάδα βρίσκει στο διάβα της εμπόδια που μπορεί να τα προσπεράσει. Την Κολομβία, επειδή της λείπει το ειδικό βάρος της φανέλας και διότι θα ‘χει το άγχος του φαβορί στον όμιλο. Διαθέτουν τεράστιους παίκτες οι Κολομβιανοί εκτός από τον Φαλκάο. Αλλά όπως είπε και ο Γιώργος Τζαβέλλας, «δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε πρόσωπα».

Στο ματς με την Ιαπωνία η Εθνική θα αντιπαρατάξει την ομοιογένειά της και την εμπειρία της απέναντι σε μία ομάδα που τρέχει, αλλά δημιουργικά δείχνει να υστερεί. Όσο για την Ακτή Ελεφαντοστού, οι περισσότεροι παίκτες της πνίγονται όταν βουτάνε στα βαθιά. Ειδικά από τη στιγμή που γέρασε και ο τεράστιος Ντιντιέ Ντρογκμπά.

«Όπως εμείς, έτσι και όλοι οι υπόλοιποι στον όμιλο είναι ικανοποιημένοι με την κλήρωση», δήλωσε ο Σάντος και θυμήθηκε το πρόσφατο Euro της Πολωνίας: «Όλα μπορούν να συμβούν, όπως ήταν και ο όμιλός μας στην τελική φάση του Euro 2012 με την Πολωνία, τη Ρωσία και την Τσεχία. Ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα σε ποσοστό 55% έναντι των υπολοίπων η Κολομβία, με όλες τις άλλες ομάδες να είναι στο 45%.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να αναλύσουμε και να μελετήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τους αντιπάλους μας, ώστε να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στα γήπεδα της Βραζιλίας και να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας όταν πρέπει και μετράει», κατέληξε ο πορτογάλος τεχνικός.

Από την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η ΕΠΟ θα καρπωθεί περίπου 13 εκατ. ευρώ! Το 50% του ποσού θα δοθεί στους διεθνείς ως πριμ πρόκρισης, έπειτα από τη σχετική συμφωνία!

Με την επιστροφή του Σάντος στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής θα τον καλέσει να συζητήσουν για την επέκταση του συμβολαίου του. Αποτελεί, άλλωστε, επιθυμία όλων των διεθνών να παραμείνει ο Σάντος στο τιμόνι της Εθνικής και στα προκριματικά του Euro 2016 με την Εθνική να ‘ναι επικεφαλής ομίλου ως μία από τις 9 ισχυρές ομάδες.


Σχολιάστε εδώ