ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Πήγε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός, όμως παρά τα τηλέφωνα που έκανε ο… λοχίας του λόχου, ο φίλος μου ο Θανάσης Μπούρας, μόλις καμιά εικοσαριά γαλάζιοι βουλευτές ήταν στην αίθουσα και μετά που πήγε ο Αντώνης στο καφενείο ήταν δεν ήταν 17 με 18. Τι να φταίει, καλύτερα από όλους το ξέρει ο νοικοκύρης.

*** Έχει και η ΔΗΜΑΡ την «τρόικά» της. Οι τρεις… καμπαλέρος είναι ο Γιάννης Πανούσης, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ο τόπος που συνέρχονται είναι το εντευκτήριο της Βουλής.

*** Μεγάλες ανακατατάξεις βλέπει ο Γ. Πανούσης να γίνονται μέχρι τον Μάρτη στα μικρά κόμματα. Για ένα, μάλιστα, χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει, εκτιμά ότι θα γίνει τέσσερα κομμάτια. Άλλοι θα πάνε αριστερά, άλλοι δεξιά, άλλοι θα μετακομίσουν σε διπλανό μαγαζάκι και κάποιοι θα μείνουν να φυλάνε βάρδια.

*** Βγήκε από το γραφείο του Τσίπρα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος, όπου είχε πάει μαζί με τους προέδρους άλλων εμπορικών φορέων και γέλαγαν και τα… μουστάκια του, έστω και αν δεν έχει. Ήταν όλοι κατενθουσιασμένοι από τη συζήτηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο πρωθυπουργό.

*** Καλό μεροκάματο βγάζουν οι βουλευτές. Καθαρά 125 ευρώ συν καφέ, όταν στην αγορά έχει πάει 15 με 20 ευρώ, αν βέβαια είσαι τυχερός και βρεις κανένα μεροκάματο. Την Τρίτη… δούλεψαν 148 βουλευτές σε Επιτροπές της Βουλής και πήραν όλοι μαζί 18.600 ευρώ. Πέραν του μισθού. Παφ και τάλιρο, όπως έλεγε παλιά μια διαφήμιση για τσιγάρα.


Σχολιάστε εδώ