επί του πιεστηρίου

Πνέει τα λοίσθια η μεσαία τάξη. Φως πουθενά. Την απόλυτη κατάρρευση καταγράφει η έρευνα που έκανε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Παύλος Ραβάνης. Από το 2009 μέχρι το 2012 έκλεισαν 7.747 επιχειρήσεις και το 2013 προβλέπεται να χαθούν άλλες 2.500. Το 41% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών θεωρεί πολύ πιθανό να κλείσει η επιχείρησή του μέσα στο 2014 και το 57% πιστεύει ότι η κατάσταση στην αγορά θα επιδεινωθεί με μεγαλύτερες απώλειες για τους επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζόμενους.

Ιδού οι… έντιμοι κλέφτες, οι αρχάγγελοι Γερμανοί που αποδεικνύονται πρώτοι στη διαφθορά. Προχθές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 725,4 εκατ. ευρώ στην Deutsche Bank γιατί χειραγωγούσε τα επιτόκια του Euribor. Τουλάχιστον για τέτοιες κομπίνες και απάτες δεν μας έχει ακόμη κατηγορήσει η Μέρκελ. Τελικά και εξαγωγή… διαφθοράς κάνει η Γερμανία.

Χριστουγεννιάτικο δώρο από τον υιό Μητσοτάκη, τον… ληξίαρχο των απολύσεων. Δήλωσε χωρίς καμία αναστολή, εντελώς ψυχρά από το βήμα της Βουλής, σε όποιον Οργανισμό του Δημοσίου περισσεύει προσωπικό, οι επιπλέον θα απολυθούν. Και από κει και πέρα ας πεινάσουν. Τόσο απλά, τέτοια ευαισθησία και αλληλεγγύη. Το πως θα ζήσουν οι… υπεράριθμοι δεν τον απασχολεί καθόλου τον κ. Μητσοτάκη. Ας κόψουν το κεφάλι τους.

Η επιχείρηση «επίδειξη πυγμής» στα πανεπιστήμια, για να μπούνε όλα τα κεφάλια μέσα, έγινε μπούμερανγκ για τους κυβερνητικούς εμπνευστές της. Αναγκάστηκε ο υπουργός Παιδείας να τα πάρει όλα πίσω και να γίνει εξ αρχής η απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων με τα αληθή στοιχεία του καθενός. Από τον Αύγουστο είχε προτείνει ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος στον υπουργό Κώστα Αρβανιτόπουλο την διέξοδο που δόθηκε.

Ως προάγγελος μιας πολιτικής κρίσης διαρκείας, που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία ύστερα από εκλογές, θα μπορούσε να θεωρηθεί η αδυναμία σχηματισμού προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ μετά τις πρόσφατες εκλογές. Επτά παρατάξεις έβγαλε η κάλπη και από τα 17 μέλη της

Εκτελεστικής Επιτροπής τα 6 έχουν οι αριστερές παρατάξεις. Πρόγευση των δυσκολιών για σύμπτωση απόψεων σε διαδικαστικά θέματα έδωσε την Παρασκευή η συνεδρίαση των νέων μελών που εκλέχθηκαν, όπου για τη συγκρότηση του Γενικού Συμβούλιου συνεδρίαζαν από το πρωί ως το βράδυ, όταν άλλοτε σε μισή ώρα όλα τα θέματα λύνονταν.


Σχολιάστε εδώ