Δεν φεύγει ο Προβόπουλος

Έγκυρες πληροφορίες τονίζουν ότι η συνεργασία της ΕΚΤ με τον κ. Προβόπουλο είναι άψογη, στο πλαίσιο βέβαια της υποστήριξης των ελληνικών δικαίων όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι όλες οι προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν επιβεβαιωθεί. Από τον Μάρτιο του 2009 είχε προειδοποιήσει και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η χώρα πήγαινε για πτώχευση. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2009, σε κατ’ ιδίαν ενημερώσεις δημοσιογράφων, ήταν κατηγορηματικός ότι στο τέλος του χρόνου το έλλειμμα θα έφτανε σε διψήφιο νούμερο, και πράγματι έκλεισε στο 12%. Σε επίσκεψη, δε, τον Αύγουστο του 2009 του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, που είχε μαζί του όλο το οικονομικό επιτελείο του (Λούκα Κατσέλη, Γ. Παπακωνσταντίνου κ.ά.), στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος είχε δώσει όλα τα στοιχεία που έδειχναν την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ΟΛΟΙ ήξεραν ότι η χώρα βάδιζε προς τον γκρεμό, αλλά τα μέτρα που θα περιόριζαν την έκταση της καταστροφής δεν πάρθηκαν.

Οι εκτιμήσεις, για να μην πούμε βεβαιότητα, είναι ότι η θητεία του κ. Προβόπουλου, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ χαμηλών τόνων και ποτέ δεν έχει προκαλέσει για οποιονδήποτε λόγο ή αιτία, θα ανανεωθεί. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι πολύ καλές και κανένα σύννεφο δεν υπήρξε στην ως τώρα συνεργασία τους.

Από κει και πέρα, θα πρέπει να βρεθεί μια θέση για να βολευτεί ο Στουρνάρας…


Σχολιάστε εδώ