Άργησες και χάθηκε το όνειρο Μίκη…

Δεν υπάρχει κανείς που θα διαφωνούσε με μια τέτοια εξέλιξη, ανεξάρτητα αν είναι υλοποιήσιμη και αν οι μεγάλοι θα μας άφηναν ή θα μας αφήσουν να το πραγματοποιήσουμε, στην καυτή περιοχή που βρίσκεται η χώρα μας.

Θα μπορούσαν, ίσως, να είχαν γίνει κάποια βήματα αν αυτή την ιδανική ιδέα την είχε προτείνει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν βγαίναμε καθημαγμένοι από τη χούντα, αντί εκείνου του «Καραμανλής ή τανκς», που δεν άνοιγε ορίζοντες για κάτι μεγαλύτερο. Ακόμη και από την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ, μια Ελλάδα του πολιτισμού και της ειρήνης, που έχει ως εχέγγυα που καμιά άλλη χώρα δεν διαθέτει, υπογράφει το διαβατήριο που υπογράφει η ιστορία μας.

Το σημερινό όραμά του, όπως το εξέθεσε στη συνεδρίαση της Ακαδημίας, θα μπορούσε ο μεγάλος Μίκης να το είχε προτείνει και το ’89 στον Μητσοτάκη, τότε που έγινε υπουργός Επικρατείας της συγκυβέρνησης ΝΔ και Συνασπισμού Φλωράκη – Κύρκου.

Τώρα, κακά τα ψέματα, το όνειρο έχει απομακρυνθεί.

Άργησες Μίκη..

Μακάρι, όταν γυρίσει ο τροχός, να υπάρξει ηγέτης που θα μπορεί να βάλει στο τραπέζι την Ελλάδα του πολιτισμού και επιτέλους να κτυπήσουν οι καμπάνες…


Σχολιάστε εδώ