Τρέχουν και δεν φτάνουν

Αν όμως είναι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων μικρότερων δήμων δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Έτσι εισπράττουν υποχρεωτικά την αντιμισθία που είναι 400 ευρώ και τη σύνταξή τους μειωμένη κατά 70%! Δηλαδή αν είναι κάποιος συνταξιούχος με 1.200 ευρώ τον μήνα σύνταξη θα παίρνει 400 ευρώ σύνταξη και 400 αντιμισθία, δηλαδή 800 ευρώ. Αν όμως είχε το δικαίωμα να επιλέξει, θα επέλεγε τη σύνταξη και θα έπαιρνε 1.200 ευρώ. Αν αυτό δεν είναι αδικία, τι είναι;
Το πιο ωραίο όμως είναι το άλλο. Ο νόμος αυτός εφαρμόζεται από τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα Ταμεία ωστόσο δεν είχαν ενημερωθεί και χορηγούσαν κανονικά τις συντάξεις. Τώρα που ενημερώθηκαν ζητάνε από τους αιρετούς πίσω τα λεφτά που τους έδωσαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα! Έτσι κάθε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου μικρού δήμου καλείται να πληρώσει ένα ποσό που υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση! Τρέχουν, λοιπόν, οι άνθρωποι και δεν φτάνουν…

***

• Τον Μάιο θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη των δημοτικών αρχόντων της επόμενης τετραετίας και έχει αρχίσει ήδη η προετοιμασία των φιλοδοξούντων να ασχοληθούν με τα κοινά του δήμου τους, για να είναι παρόντες στην αφετηρία.

Στη Γλυφάδα θα μετάσχει μια νέα παράταξη. Πρόκειται για τη Δημιουργική Διαδρομή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Στέλιος Διβάρης, χειρουργός ιατρός, διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Μετροπόλιταν».

«Η Γλυφάδα διαθέτει φυσική ομορφιά, επιχειρηματικές δυνατότητες, ποιοτικούς και δυναμικούς δημότες. Τα συστατικά αυτά μπορούν να της επιτρέψουν να ευημερήσει ακόμη και μέσα στην κρίση», τονίζει ο κ. Διβάρης στη διακήρυξη της παράταξής του.

• Όμως και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ευρωβουλευτής σήμερα Γιώργος Παπανικολάου ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο Γλυφάδας. Την ανακοίνωση έκανε ο Γ. Παπανικολάου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας. Ανάλογη εκδήλωση, μετά το νέο έτος, θα κάνει και ο Ροταριανός Όμιλος Πειραιά. Λέτε εκεί να ανακοινωθεί και κάποια υποψηφιότητα για τον Πειραιά;

• Νέο ρήγμα στην παράταξη του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη. Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ο εκ των πρώτων συμβούλων του συνδυασμού του και αντιδήμαρχος Γιώργος Δημόπουλος, μία από τις σημαντικές προσωπικότητες της πόλης και από τα πιο δυνατά στελέχη της παράταξης του δημάρχου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον συνδυασμό και την ανεξαρτητοποίησή του. Στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησής του ο Γ. Δημόπουλος καταλογίζει στον Σταύρο Κασιμάτη αδυναμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του δήμου, κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση.

Η αποχώρηση αυτή είναι συνέχεια άλλων ανεξαρτητοποιήσεων, όπως αυτή του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου Μελά, που έχει δηλώσει ότι θα κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος και σίγουρα αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τον δήμαρχο. Πάντως ο Γ. Δημόπουλος δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Μελά στις εκλογές, ενδεχομένως θα ακολουθήσει κάποιο νέο σχήμα.


Σχολιάστε εδώ