Σφόδρα αντίθετη στο σύμφωνο συμβίωσης δηλώνει σύσσωμη η Ιεραρχία

Ακόμη και οι πιο προοδευτικές φωνές μέσα στην Ιεραρχία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ενέργεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν από μόνοι τους την τροπολογία που προωθούσε η κυβέρνηση για να αποφύγει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από την πρώτη στιγμή οι μητροπολίτες… ξέθαψαν το τσεκούρι του πολέμου κάτι που φαίνεται πως υπολόγισαν και πολλοί βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ζήτησαν το πάγωμα της σχετικής τροπολογίας.

Η Ιερά Σύνοδος έχει επισήμως ταχθεί, επανειλημμένως, κατά της θεσμοθέτησης του συμφώνου συμβίωσης και αυτό επαναλαμβάνουν σε κάθε τους τοποθέτηση τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και οι άλλοι μητροπολίτες. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς προχώρησε ένα βήμα παραπάνω απειλώντας πως θα αφορίσει όσους βουλευτές της περιφέρειάς του ψηφίσουν την τροπολογία, κάτι που φαίνεται πως υπολόγισε και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος εκλέγεται στον Πειραιά! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είναι επίσης από τους πρώτους που έχουν ταχθεί δημοσίως και επανέλαβαν τις θέσεις τους και αυτή την εβδομάδα που προέκυψε από το πουθενά το θέμα.

Επίσημη νέα τοποθέτηση της Εκκλησίας για το θέμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες κατά τις συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.


Σχολιάστε εδώ