ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΤΙΦΛΙΔΑ;

Κι όμως, την Παρασκευή 22 του Νοέμβρη, με το που δόθηκε από τον ΟΠΑΠ στην κυκλοφορία το κουπόνι του τετραημέρου, ένας αγώνας σφραγίσθηκε (δηλαδή δέχτηκε φραγή εισερχομένων στοιχημάτων) με συνοπτικές διαδικασίες και όσο έγκαιρα μπορεί να θεωρηθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Ο αγώνας της Δευτέρας, λοιπόν, μεταξύ του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου έπαψε -ακαριαία- να προσφέρεται στους φιλάθλους. Άραγε, πόσες δεκάδες (ή και εκαντοντάδες…) χιλιάδες ευρώ πονταρίστηκαν την πρώτη ώρα στοιχηματισμού σε αυτό το παιγνίδι, ώστε να αποφασίσει η διοίκηση της… δυτικής όχθης του Κηφισού να θέσει σε εφαρμογή τα μεγάλα αποτρεπτικά μέσα; Μη βιάζεσθε διότι δεν θα το μάθουμε ποτέ!

Οι μόνοι αριθμοί που προσφέρονται για συγκρίσεις και… σκέψεις ήταν οι υπάρχοντες. Ο αγώνας ξεκίνησε στο ελληνικό κουπόνι με απόδοση 1.90 στον άσσο (δηλαδή στη νίκη του Λεβαδειακού), ενώ στις μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων της αλλοδαπής προσφερόταν υψηλότερη απόδοση, στο 2.20. Ξέρετε πόσο κατρακύλησε ο άσσος στις ξένες εταιρείες, νόμιμες ή παράνομες; Στο 1.27 έως 1.30, ενώ για τον ΟΠΑΠ ο αγώνας της Βοιωτίας παρέμεινε φραγμένος ως τη λήξη του (που έληξε με άνετη νίκη του Λεβαδειακού…)

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι οι εταιρείες στοιχημάτων (άρα και ο ημέτερος ΟΠΑΠ) δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είναι επίσης γνωστό πως μοναδική τους άμυνα απέναντι στα «αρπακτικά» που πέφτουν πάνω στις υψηλές αποδόσεις, είναι η αποβολή του ύποπτου αγώνα (με βάση τον παράλογα υψηλό στοιχηματισμό του) ή η προσωρινή φραγή του προκειμένου να μειωθούν οι προσφορές αποδόσεων. Οι εταιρείες, αναζητούν ταυτόχρονα την πιθανότητα να ποντάρουν σε άλλες (απείραχτες…) εταιρείες, ώστε να ρεφάρουν κάπως την αναμενόμενη ζημιά τους…

Όλα αυτά τα κόλπα είναι γνωστά εδώ και τρία χρόνια που «έσκασε» το σκάνδαλο των περίεργων αγώνων, με ανατριχιαστική αφετηρία το περίφημο (ιστορικό πια…) ματς ΟΥΕΦΑ μεταξύ Πανιωνίου και Ντιναμό Τιφλίδας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης (διπλό πρώτο μέρος, άσο τελικό, με σκορ 5-2, δηλαδή αποδόσεις που έκαναν πλούσιους όσους γνώριζαν λεπτομέρειες του πιθανού σεναρίου). Αυτή ήταν η αφετηρία, που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει. Άλλωστε ο ηγέτης -τότε- του Πανιωνίου Αχ. Μπέος είχε σχεδόν ορκισθεί πως δεν είχε ποντάρει «ούτε δραχμή» αυτός ή μέλος της οικογένειάς του!

Αυτό το απίστευτο παιγνίδι, είπαμε, ήταν η αφετηρία της υποψίας και της επέμβασης της ΟΥΕΦΑ με τους γνωστούς φακέλους προς την ΕΠΟ, που έμειναν μήνες ολόκληρους στα συρτάρια της Ομοσπονδίας… Ποια ήταν η κατάληξη της αλητείας με τα στοιχήματα; Μα -διάβολε- ο απίστευτος (και όμως αληθινός) αγώνας, ανατροπής γκραν γκινιόλ, στο γηπεδάκι της Ηλιούπολης, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Λεβαδειακού. Η ομάδα της Βοιωτίας έχανε στο ημίχρονο μη έχοντας ακουμπήσει την μπάλα, που λέει ο λόγος, αλλά στο δεύτερο μέρος έριξε τέσσερα μπαλάκια και ανέβηκε κατηγορία!

Και επειδή -με βάση το σκεπτικό (και) του ΟΠΑΠ- τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την περίεργη ζωή, ιδού η φραγή στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο πλέον άτακτων ομάδων του πρωταθλήματος. Αμέ!


Σχολιάστε εδώ