Στον δήμο και το στρατόπεδο Σακελλίωνα!

Το στρατόπεδο αυτό εδώ και χρόνια (από το 1990 συγκεκριμένα) οι δημοτικοί άρχοντες της πόλης προσπαθούσαν να το αποκτήσουν, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει γιατί οι υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας αντιδρούσαν με το επιχείρημα πως είναι στρατόπεδο του ΣΕΜ (Σώμα Εφοδιασμού–Μεταφορών) και αν δεν βρισκόταν κάτι αντίστοιχο στο οποίο θα μπορούσε να μεταφερθεί η λειτουργία του δεν ήταν δυνατόν να παραχωρηθεί.

Να σημειώσουμε ότι από την εποχή της παραχώρησης του στρατοπέδου Παπαδογεωργή είχε αρχίσει η… κινητικότητα για την παραχώρηση και του συγκεκριμένου στρατοπέδου, αλλά το θέμα, όπως προαναφέραμε, είχε… κολλήσει.

Προχθές, ωστόσο, λίγο μετά το μεσημέρι, στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος με τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί άμεσα το στρατόπεδο στον Δήμο Πειραιά και να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους αλλά και ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων μια και η έλλειψή τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στην πόλη. Ο δήμαρχος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι στον χώρο του στρατοπέδου θα γίνει και γήπεδο ποδοσφαίρου ενώ έχει δεσμευθεί να παραχωρήσει έκταση 500 τ.μ. στην Εκκλησία προκειμένου να ανεγερθεί ο ναός του Αγίου Γεωργίου.

Είναι γεγονός ότι ο δήμαρχος από την αρχή της θητείας του είχε θέσει στόχο να ανακτήσει ο δήμος το στρατόπεδο και τώρα τα κατάφερε. Είχε μάλιστα ζητήσει την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού σε μια από τις πολλές φορές που τον έχει συναντήσει, ο οποίος του είχε πει επί λέξει: «Αν είναι για τα Καμίνια θα το κάνουμε».

Τώρα φαίνεται πως ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, αντιμετωπίστηκαν τα όποια προβλήματα και το στρατόπεδο περιέρχεται πλέον στον Δήμο Πειραιά, ο οποίος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ο μοναδικός στη χώρα που στην περίοδο της δεινής κρίσης που βιώνουμε καταφέρνει να αυξάνει την περιουσία του υπέρ των δημοτών του, φυσικά.


Σχολιάστε εδώ