στα ενδότερα των ομάδων

• Η άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη και η πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ με νίκη μέσα στην Αστάνα του Καζακστάν επί της Σαχτιόρ Καραγκαντί απεκατέστησε πλήρως τις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με τον Χιουμπ Στέφενς! Ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου», μάλιστα, ήταν ο πρώτος που ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον Ολλανδό τεχνικό για τα 60ά γενέθλιά του που τα γιόρτασε την Παρασκευή.

• Μέχρι που άδειασε τους παίκτες της ομάδας ο Σαββίδης για χάρη του Στέφενς με τη φράση του ότι «μπορεί οι παίκτες να μην αντέχουν αυτόν τον προπονητή». Συναγερμός χτύπησε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ αφού όλοι αντιλήφθηκαν από την τοποθέτηση του αφεντικού ότι από εδώ και πέρα όλες οι ευθύνες πάνε κατευθείαν στις πλάτες των παικτών.

• Θα είναι δύσκολη από εδώ και πέρα η ζωή των ποδοσφαιριστών στον ΠΑΟΚ με έντονη πίεση και από τη διοίκηση και από τους οπαδούς. Αλλά και ο Στέφενς αισθάνεται πλέον έτοιμος να υλοποιήσει το δικό του πλάνο διότι στο περιβάλλον του υποστήριζε ότι ο Σαββίδης δεσμεύθηκε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του.

• Έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι πέρασε άλλο ένα ντέρμπι χωρίς αρνητικές επιπτώσεις σε κάποια ομάδα. Όπως συνέβη και με τον αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έτσι και στην αναμέτρηση της Τούμπας οι κραδασμοί απορροφήθηκαν άμεσα.

• Ακόμα και για τον Άρη, στον οποίο οι οπαδοί απειλούσαν Θεούς και δαίμονες μέχρι την περασμένη Κυριακή, αλλά η εξέλιξη απέτρεψε τις αντιδράσεις. Βοήθησε, δηλαδή, το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο σκορ και πως υποχρεώθηκαν να κάνουν τρεις αναγκαστικές αλλαγές.

• Από τη Δευτέρα έπαιξε ρόλο στην αναστολή των κινητοποιήσεων από τους οπαδούς του Άρη η απόφαση του Πρωτοδικείου, το οποίο απέρριψε το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99. Κάποιοι προσπάθησαν να ξεγελάσουν τον κόσμο και να του περάσουν ότι ήταν αναμενόμενη η απόφαση και πώς γι’ αυτό κρατούσαν χαμηλούς τόνους.

• Αλλά το πάγωμα των οπαδών μαρτυράει την αισιοδοξία που είχε δημιουργηθεί για την ετυμηγορία του Πρωτοδικείου και τη θετική εξέλιξη για το άρθρο 99. Μέχρι να αντιδράσουν οι οργανωμένοι φίλοι του Άρη, ο Δημήτρης Ηλιάδης είχε ρίξει στο τραπέζι το νέο δόλωμα, του επενδυτή που θα έρθει και θα πάρει την ΠΑΕ μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

• Ο ίδιος παράγοντας, πάντως, έλεγε μία εβδομάδα νωρίτερα στην κοινωνία μελών και στην αντιπροσωπεία των συνδέσμων ότι δεν υπήρχε κάποιος επενδυτής. «Εγώ και κάποιοι φίλοι μου θα βάλουμε περίπου 2 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν για να βγει η χρονιά», είχε πει τότε ο Ηλιάδης.

• Έπειτα από μία εβδομάδα ήρθαν όλα ανάποδα επειδή ο πρόεδρος του Άρη αισθανόταν στριμωγμένος και ήθελε να στείλει ένα μήνυμα προς τον κόσμο για να εξασφαλίσει χρόνο. Έπαιξε το χαρτί του επενδυτή -ο οποίος πάντως υπάρχει- έστω και αν τις εξελίξεις δρομολόγησαν άλλα στελέχη της διοίκησης.

• Με τον υποψήφιο επενδυτή, όμως, ο Ηλιάδης παίζει το τελευταίο χαρτί του για την παραγοντική επιβίωσή του. Αν αποδειχθεί φιάσκο ή ναυαγήσει και αυτή η προσπάθεια, τότε ο νυν πρόεδρος του Άρη είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει άμεσα από την ΠΑΕ για να μη σκάσουν οι «κίτρινοι» στα χέρια του.

• Σκασμένος είναι την τελευταία εβδομάδα ο Σάκης Τσιώλης εξαιτίας της δεύτερης ήττας του από τον Γιάννη Αναστασίου μέσα στην ίδια περίοδο. Ο Καρδιτσιώτης έχασε 2-1 ως προπονητής του Αστέρα και 3 -1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και όπως έλεγε στους συνεργάτες του «πρώτη φορά στην καριέρα μου με κερδίζει ένας προπονητής δύο φορές με τον ίδιο τρόπο».

• Όσοι έχουν μιλήσει με τον Τσιώλη τις τελευταίες ημέρες έχουν αντιληφθεί ότι το ματς του δεύτερου γύρου με τον Παναθηναϊκό θα έχει χαρακτήρα τελικού για τον ΠΑΣ. Με στόχο, βέβαια, την άτυπη ρεβάνς από τον Θεσσαλό προπονητή ο οποίος βλέπει έναν νεαρότερο και πιο άπειρο συνάδελφό του να κερδίζει διαρκώς πόντους στην εκτίμηση όλου του κόσμου.

• Ο κίνδυνος να μειωθεί η τιμή του Κώστα Μήτρογλου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι πλέον εμφανής και στον Ολυμπιακό αναζητούν τρόπους να λύσουν το πρόβλημα. Κάποιοι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη εκτιμούν ότι ο «πιστολέρο» θα δεχθεί τώρα πιο εύκολα μία πρόταση επέκτασης συμβολαίου με εξάλειψη της ρήτρας, αν και ήδη βρήκαν κλειστή την πόρτα του στην πρώτη προσέγγιση.

• Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εξακολουθεί να κρατάει στάση αναμονής. Όπως συνηθίζει, ο Μαρινάκης θέλει να χτυπήσει την ώρα που εκείνος κρίνει κατάλληλη για να μην υπάρξει πρόβλημα αφού εκτός των άλλων θέλει να κερδίζει και στον επικοινωνιακό τομέα.

• Για να προστατέψουν τον Μήτρογλου, μάλιστα, στον Ολυμπιακό ανακοίνωσαν ότι ο παίκτης θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Αν και από το βράδυ της Παρασκευής βούιξε η πιάτσα των ατζέντηδων ότι ο διεθνής επιθετικός μπήκε στο χειρουργείο για αρθροσκόπηση.

• Προκαλεί πολλά ερωτηματικά στο Περιστέρι η στάση του Γιώργου Σπανού στο θέμα των ανανεώσεων στα συμβόλαια βασικών παικτών. Άλλοι επιμένουν ότι ο πρόεδρος του Ατρόμητου απλά καθυστερεί να καλέσει τους παίκτες για να τους έχει στην τσίτα, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που ανησυχούν μήπως ο νεαρός παράγοντας ετοιμάζεται να αναχωρήσει για άλλες πολιτείες.

• Σίριαλ έχει γίνει η υπόθεση του Κώστα Κατσουράνη και η προοπτική της επιστροφής του στην ΑΕΚ. Αλλά ο Πατρινός θέλει να σταθμίσει πρώτα όλα τα δεδομένα, διότι ο Ιβάν Σαββίδης του διεμήνυσε ότι το νέο συμβόλαιό του θα ‘ναι στο ίδιο επίπεδο με το τωρινό και σε τόσο δύσκολες εποχές τέτοια ποσά δεν κυκλοφορούν, ειδικά για παίκτες 34 ετών.

• Ούτε στην «Ένωση», όμως, θα παρατήσουν την προσπάθεια διότι ο Δέλλας και ο Λυμπερόπουλος τον θέλουν ως ηγέτη στα αποδυτήρια. Με τη διαφορά ότι δύσκολα θα δώσουν οι «κιτρινόμαυροι» στη Φούτμπολ Λιγκ τα χρήματα που προσφέρει ο Σαββίδης.


Σχολιάστε εδώ