Σαμπάνιες ανοίγουν στο Μαξίμου για τον Άδωνη!

Θεωρούν ότι με την τακτική που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας σε σχέση με την επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Υγείας αποδείχθηκε «μπούμερανγκ» για τον ίδιο και το κόμμα του. Πρώτον διότι, απομονώθηκε πολιτικά, αφού κανείς πέραν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισε, ενώ οι θετικοί ψήφοι ήταν περισσότεροι (164) από το σύνολο των βουλευτών που διαθέτουν τα δυο κυβερνητικά κόμματα. Δεύτερον διότι, στην κοινή γνώμη έμεινε η εικόνα ότι δεν επιθυμεί την μείωση της τιμής των φαρμάκων και πως με τον τρόπο αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων φαρμακοβιομηχανιών σε βάρος των συμφερόντων των ελλήνων πολιτών.

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μαξίμου, αλλά κι ευρύτερα στην κυβέρνηση για τον Αδ. Γεωργιάδη και την σκληρή μάχη που- όπως τονίζουν – έδωσε κόντρα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα. Επισημαίνουν ότι, αντίθετα από ότι θα έκαναν αρκετοί άλλοι συγκρούστηκε μαζί τους αλλεπάλληλες φορές στη Βουλή και τα τηλεοπτικά παράθυρα, αντικρούοντας τις καταγγελίες τους και απαντώντας στις αιτιάσεις τους. Έστω κι αν χρειάστηκε να εγκατασταθεί κυριολεκτικά στα τηλεοπτικά στούντιο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει στον κ. Γεωργιάδη πολιτικό σθένος και άγνοια κινδύνου και ότι δικαιώνεται στην απόφασή του να τον τοποθετήσει στο συγκεκριμένο υπουργείο. Εξίσου ένθερμος είναι και ο Β. Βενιζέλος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας στο περιθώριο κυβερνητικής σύσκεψης φώναξε χαρακτηριστικά: «Άδωνη θεέ, πάρε την ΠΑΕ», παραφράζοντας σύνθημα που ακούγεται σε αθλητικούς χώρους.

«Ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης είναι ο κ. Τσίπρας», σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι καταλογίζοντας λάθη τακτικής στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κι ότι με τον τρόπο που χειρίσθηκε την υπόθεση με τα φάρμακα «έδωσε πόντους» στη κυβέρνηση. Ανάλογη προσέγγιση κάνουν και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που θεωρούν άστοχη την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί κατʼ αυτό τον τρόπο με τα συμφέροντα ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων. Είναι δε κοινή εκτίμηση ότι η Κουμουνδούρου συντηρεί το θέμα στην επικαιρότητα χρησιμοποιώντας εξαιρετικά υψηλούς τόνους σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πολιτική ζημιά που έχει υποστεί και να πείσει όσους μπορεί για το σωστό των επιχειρημάτων του. «Στην προσπάθειά τους να διορθώσουν ένα λάθος, κάνουν και δεύτερο», τονίζουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την έκπληξή τους για την φρασεολογία που χρησιμοποίησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεσή τους με τη κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τον υπουργό Υγείας.

Οι οξείς χαρακτηρισμοί όπως «ντήλερ πολυεθνικών», «απατεώνες» κ.α. είναι πρωτόγνωροι και έχουν δεκαετίες να ακουστούν μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά και εκτός στο πλαίσιο μιας πολιτικής διαμάχης. Είχε προηγηθεί ο χαρακτηρισμός «αξιοθρήνητος» που είχε αποδώσει ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό παραμονές της συνάντησής του με την Άνγκ. Μέρκελ. Στη κυβέρνηση αποδίδουν τη τακτική αυτή στο πανικό που διακατέχει την ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς βλέπουν ότι η στρατηγική τους δεν αποδίδει, δεν πείθει τους πολίτες. Λένε μάλιστα ότι στους μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι τις ευρωεκλογές η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να συντηρήσει το κλίμα πόλωσης ελπίζοντας ότι θα την ωφελήσει πολιτικά.


Σχολιάστε εδώ