Πληρώσαμε 1.000.000 ευρουλάκια για να μάθουμε ότι πρέπει να ζυγίζεται το ψωμί!

Μας αράδιασε καμιά τρακοσαριά προτάσεις για το πώς θα πέσουν οι τιμές. Πράγματα που τα ξέρει κι η κουτσή Μαρία. Κι εμείς βγήκαμε και πανηγυρίζαμε σαν χαζοχαρούμενοι ότι ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική. Ότι θα πρέπει:

• Να ζυγίζουμε το ψωμί για να καθορίζεται επακριβώς η τιμή, ότι πρέπει να καταργηθεί η αναγραφή του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος και να το πίνουμε ξινισμένο εις υγεία (αλήθεια, ποια υγεία;) των κορόιδων, ότι πρέπει να ορισθούν μεγαλύτερες συσκευασίες ελαιολάδου για διανομή στα εστιατόρια, και άλλες αφελείς, για να μην πούμε ηλίθιες, προτάσεις, με τις οποίες προφανώς ο κ. Γκουρία νομίζει ότι απευθύνεται σε κάφρους. Και τις οποίες χρυσοπληρώσαμε. Ένα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ. Καθαρά!

Και ο υπουργός Ανάπτυξης έτρεξε να ανακοινώσει ότι αμέσως θα αρχίσει η εφαρμογή των κοινότοπων… ιδεών, που θα εξαλείψουν τις στρεβλώσεις στην Αγορά.

Διερωτώμαι ειλικρινά, ο πρωθυπουργός και όλοι οι υπουργοί που διάβασαν την έκθεση ιδεών του ΟΟΣΑ είναι βέβαιοι ότι ο κ. Γκουρία τούς έδωσε το κλειδί για να λύσουν τα προβλήματα, ώστε να αντιμετωπισθεί η ύφεση και να πάρει μπροστά η μηχανή της παραγωγής; Γιατί η δική μας διαπίστωση από την ανάγνωση των 329 προτάσεων είναι ότι κάθε άλλο παρά τα φώτα του μας πρόσφερε.

Το τι πρέπει να γίνει το γνωρίζει ο καθένας που ζει και κυκλοφορεί σε τούτη τη χώρα. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν ΟΟΣΑ για να μας πει ότι πρέπει να φτιάξουμε μόνιμο φορολογικό σύστημα, που για δέκα χρόνια δεν θα μπορεί να το αγγίξει κανείς, δεν θα μπορεί ούτε ο πρωθυπουργός να αλλάξει ένα γιώτα.

Δεν έχουμε ανάγκη καμιά «τρόικα» για το αυτονόητο, τη δημιουργία ενός υπουργείου ή υφυπουργείου ή μιας Γραμματείας δίπλα στον πρωθυπουργό, όπου θα καταθέτει ένας επενδυτής, ντόπιος ή ξένος, τον φάκελο με όλα τα στοιχεία της επένδυσής του, και από τη στιγμή που θα εγκρίνεται θα είναι υποχρεωμένη η Γραμματεία εντός τακτής ημερομηνίας να βγάζει όλες τις άδειες (Πολεοδομίας, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Ναυτιλίας κ.λπ.), κόβοντας αυτόματα όλους τους μακρυχέρηδες, και έτσι δεν θα χρειάζεται να περνούν πέντε και έξι χρόνια για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης.

Όλα απλά πράγματα είναι, αρκεί να υπάρχει απλό μυαλό. Κι αν δεν υπάρχει, τουλάχιστον να έχεις την ικανότητα να αντιγράψεις ό,τι σωστό γίνεται σε άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι τότε, να ευχηθώ καλοφάγωτο το ένα εκατομμύριο ευρουλάκια μας…


Σχολιάστε εδώ