ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Ο εκπρόσωπός τους Ιορδάνης Κανονίδης την περασμένη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο ανέλυσε την πρωτοβουλία που σχεδιάζουν και τόνισε πως στόχος είναι να τονωθεί η χριστουγεννιάτικη κίνηση στην πόλη με ένα λειτουργικό υψηλού επιπέδου «bazaar» που θα έχει φτηνά αλλά ποιοτικά πράγματα που θα «κεντρίσουν» το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ο χώρος θα στεγαστεί, και θα λειτουργεί πρωί – βράδυ. Η κάθε θέση θα έχει έκταση δύο μέτρων και το τέλος που θα πληρώσει κάθε μικροπωλητής για όλο το δεκαπενθήμερο θα περιλαμβάνει το κόστος του ρεύματος, των στεγάστρων, της καθαριότητας και της φύλαξης. Το δημοτικό συμβούλιο όμως δεν πήρε απόφαση και το θέμα θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα, αφού πρώτα θα έχει γίνει αναλυτική συζήτηση σε ειδική διακομματική επιτροπή στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της πόλης. Να σημειώσουμε ότι στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν δύο παρόμοια bazaar την περίοδο των εορτών, όπως και σε άλλους γειτονικούς με τον Πειραιά δήμους.

// Την αντίθεσή του στο θέμα της πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ που κατέχει το Δημόσιο, σε ξένες εταιρείες, εξέφρασε ο δήμαρχος Πειραιά στο δημοτικό συμβούλιο. Σε κάθε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΠ ΑΕ, στο οποίο συμμετέχει ως μέλος εκπροσωπώντας τον δήμο, καταθέτει τη διαφωνία του για την αποκρατικοποίηση της εταιρείας. Όπως τόνισε ο Β. Μιχαλολιάκος, ο δήμος μετά την Παγόδα θα πάρει το Παλατάκι και την Πολιτιστική Ακτή από τον ΟΛΠ πριν πωληθούν οι μετοχές του.

// Επανήλθαν στο θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων στην οδό Θηβών οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναφέροντας, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της μεταφοράς! Ο δήμαρχος, πάντως, επανέλαβε πως το θέμα έχει τελειώσει και τα δικαστήρια δεν πρόκειται να φύγουν από την πόλη. Επανέφερε την πρότασή του προς συζήτηση προ ημερησίας διάταξης, να αποφασίσει το Σώμα την αναστολή της κατεδάφισης του κτιρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής μέχρι να αποφασιστεί αν στο κτίριο αυτό είναι δυνατόν να εγκατασταθούν τα δικαστήρια. Επίσης προσφέρεται ο Πύργος του Πειραιά και κάθε άλλο ακίνητο που βρίσκεται στο κέντρο ή στο λιμάνι ιδιοκτησίας του δήμου, να εξεταστεί αν κάνει για νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Η πρόταση πέρασε ομόφωνα (μόνο ένας σύμβουλος είπε «παρών») και απομένει να αποφασίσουν οι αρμόδιοι και κυρίως οι δικηγόροι του Πειραιά αν τα κτίρια αυτά κάνουν για δικαστήρια, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ανέγερσης ή της διαμόρφωσής τους.

// Δεν πρόκειται να κλείσει ή να συγχωνευθεί κανένα υποκατάστημα του ΙΚΑ που βρίσκεται στον Πειραιά, είπε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό και απέσπασε την κατηγορηματική διαβεβαίωσή του ότι όλα τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος στον Πειραιά θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν όπως σήμερα, όπως και η διοίκηση των υπηρεσιών του που βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο στην Αγία Σωτήρα, στην Παλαιά Κοκκινιά. Όσο για το παράρτημα του ΙΚΑ στο Νέο Φάληρο που ανακοινώθηκε ότι θα αναστείλει τη λειτουργία του, τόνισε ότι η αναστολή θα είναι προσωρινή γιατί έπρεπε να γίνουν κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο.

// Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το θέμα της επανίδρυσης του ιστορικού κτιρίου του Ρολογιού, το οποίο, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα γίνει στον ίδιο χώρο, με τις ίδιες προδιαγραφές και τα ίδια ακριβώς δεδομένα του παλαιού κτιρίου που είχε γκρεμίσει ο δήμαρχος της επταετίας Αρ. Σκυλίτσης, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Πολεοδομίας του δήμου κ. Δημητράκης. Το ακίνητο του δήμου στο Ρέντη το αγόρασε ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη καταβάλλοντας 250.000 ευρώ, ενώ από εισφορές ιδιωτών έχουν διασφαλιστεί ακόμα 50.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα είναι η «μαγιά» για την έναρξη του μεγάλου έργου.

// Αφιερωμένο στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό είναι το ημερολόγιο-εορτολόγιο της Μητρόπολης Πειραιά για το 2014. Θυμίζουμε ότι από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του ως Μητροπολίτη Πειραιά, ο κ. Σεραφείμ καθιέρωσε τα ημερολόγια της Μητρόπολης να είναι ξεχωριστές θεματικές ενότητες και να είναι αφιερωμένα σε μια προσωπικότητα, εκκλησιαστική ή μη, που σημάδεψε με τη ζωή και το έργο της την πατρίδα, την κοινωνία και βέβαια την Εκκλησία.

// Ο γιατρός Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη, χειρουργός μέχρι σήμερα στο Τζάνειο, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά, τοποθετήθηκε διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά, με απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Εντύπωση πάντως έκανε το γεγονός πως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν… χολή στις προσωπικές ιστοσελίδες τους, όχι για τον Ν. Βλαχάκο, αλλά για άλλους διοικητές νοσοκομείων, κάτι που δείχνει πως έγινε πραγματική μάχη για τις θέσεις αυτές. Ορισμένοι μάλιστα ισχυρίζονται πως τα ονόματά τους υπήρχαν στη λίστα των διοριζόμενων αλλά «βγήκαν» την τελευταία στιγμή με παρέμβαση στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού.

// Πάντως, η ΝΔ στην Α΄ Πειραιά έχει… βαρέσει διάλυση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων στις τοπικές οργανώσεις δεν πήγε να ψηφίσει ούτε το ένα πέμπτο των εγγεγραμμένων μελών! Σε μία μάλιστα τοπική από 1.280 εγγεγραμμένους εμφανίστηκαν οι… 80!

// Δικαίωση για τους απόφοιτους αλλά και τους σημερινούς μαθητές του Ζαννείου Γυμνασίου αποτελεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να χαρακτηριστεί και πάλι το σχολείο ως Πρότυπο-Πειραματικό. Να σημειώσουμε ότι επί σειρά ετών ήταν Πρότυπο-Πειραματικό το Ζάννειο αλλά πριν από έξι περίπου χρόνια είχε αποχαρακτηριστεί στο πλαίσιο της πολιτικής για την κατάργηση των προτύπων σχολείων. Από τότε οι καθηγητές και οι μαθητές (απόφοιτοι σήμερα) προσπαθούσαν να ξανακάνουν το σχολείο τους πρότυπο αλλά δεν είχαν καταφέρει τίποτα.

// Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της η Επιτροπή Φορολογικών Υποθέσεων του Δήμου Πειραιά, στην οποία μετέχει διευθύντρια του υπουργείου Εσωτερικών, ο προϊστάμενος του ΤΑΠ και ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιάννης Αγγελόπουλος. Η επιτροπή ξεκαθαρίζει λιμνάζουσες υποθέσεις πολλών χρόνων και ήδη έχει φτάσει σε υποθέσεις του 2012.

// Ο Όμιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των νέων παιδιών σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την πρόοδό τους λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης & Μελέτης Παιδιών Δημοτικού, Ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού, Ομάδα Σκάκι για παιδιά και νέους καθώς και Παιδικά Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας, στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας – Περάματος και στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη. Παράλληλα, προσφέρεται Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο, ενώ οργανώνονται και Ομάδες Αυτογνωσίας, Θεάτρου, Χορωδίας και Παραδοσιακών Χορών για ενήλικες.

Όλες οι παραπάνω δράσεις προσφέρονται εντελώς δωρεάν.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της υλοποίησης όλων αυτών των δραστηριοτήτων οι εθελοντές και οι απασχολούμενοι στον Όμιλο UNESCO Πειραιά και Νήσων σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Όλοι όσοι βρισκόμαστε στον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων μάθαμε από την πρώτη στιγμή που περάσαμε την πόρτα των Κεντρικών Γραφείων, πώς μια αγκαλιά είναι αυτό που χρειάζεται κάθε παιδί για να μεγαλώσει και κάθε ενήλικος για να αντέξει την ημέρα του. Αυτό το υποστηρίζουμε όχι μόνο εμείς μέσα από την καθημερινή εργασία, όταν βλέπουμε τις ιδέες της Unesco να γίνονται πραγματικότητα, αλλά πρώτος διδάσκων είναι ο ίδιος ο πρόεδρος, ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης». Το επόμενο συλλογικό μας όνειρο είναι οι χώροι των Κοινωνικών Δομών να γίνουν το Σπίτι και το Προσωπικό Εργαστήριο Δημιουργίας των παιδιών και δημοτών, εκεί όπου μπορούν να νιώσουν σιγουριά, ασφάλεια και αγάπη και θα το πραγματοποιήσουμε μαζί με εσάς και για σας!».

// Ολοκληρώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και παραδόθηκε στον Δήμο Σαλαμίνας, το σημαντικό έργο της επέκτασης του δικτύου φωτισμού της λεωφόρου Φανερωμένης. Τo έργο παρέδωσε επίσημα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, στον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή, παρουσία στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών που το επέβλεψαν.

// Απόλυτος και κατηγορηματικός ως προς το «σύμφωνο συμβίωσης» ζευγαριών, το οποίο καλύπτει και τη συμβίωση ομοφυλόφιλων είναι ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ. Δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει πως το «σύμφωνο» αυτό αποτελεί «τορπίλη» στα θεμέλια της κοινωνίας μας και πρόκληση για τα χρηστά ήθη και τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας. Για τον λόγο αυτό δήλωσε πως θα αφορίσει όποιον βουλευτή ψηφίσει τη διάταξη που θα ανοίξει τον δρόμο για να νομιμοποιούν τη σχέση τους ομοφυλόφιλα ζευγάρια μια και αυτό είναι το μόνο και ισχυρότερο μέσον αποτροπής που διαθέτει! Να σημειώσουμε πως ο Δεσπότης του Πειραιά δεν διστάζει να συγκρουστεί με ό,τι αντιστρατεύεται σʼ αυτά που πιστεύει, με αποτέλεσμα, μετά από πρόσφατες αντισιωνιστικές δηλώσεις του, να έχει κηρυχθεί ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από την κυβέρνηση του Ισραήλ και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να επισκεφτεί τα Ιεροσόλυμα και τους Αγίους Τόπους, παρότι έχει προσκληθεί πολλές φορές επίσημα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.


Σχολιάστε εδώ