ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Υπογραφή Μπαλτάκου και τα σκυλιά δεμένα, που λέμε. Έμαθα ότι η εντολή του Μαξίμου προς τους πάντες είναι ότι κανένα νομοσχέδιο, ούτε υπουργική τροπολογία, δεν κατατίθεται στη Βουλή αν δεν φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, εν προκειμένω του Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος είναι από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης και πιο πριν από τους στενούς και εμπιστοσύνης φίλους του Αντώνη Σαμαρά.

*** Πάνω από δέκα λεπτά συζητούσε το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και από τους… απείθαρχους βουλευτές της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας. Από το ύφος και των δύο φαινόταν ότι κάτι το σοβαρό πρέπει να κουβέντιαζαν. Προσχώρηση, πάντως, του Βύρωνα στον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται. Εκτός κι αν έρθουν τα πάνω κάτω. Γεγονός, πάντως, είναι ότι νιώθει εγκλωβισμένος…

*** Πώς και πώς περιμένει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης να γίνουν οι ευρωεκλογές για να επιστρέψει στην Βουλή. Γιατί με τη σίγουρη εκλογή του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος θα είναι, όπως λένε οι πληροφορίες μου, στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ο Δεικτάκης ως πρώτος επιλαχών καταλαμβάνει την θέση του. Κάποιοι βουλευτές, πάντως, που έμαθαν την αγωνία του να επανέλθει στη Βουλή, έλεγαν τι γυρεύει, δεν βλέπει τι τραβάμε εμείς, χίλιες φορές καλύτερα είναι στη Γραμματεία όπου δεν έχει προβλήματα.

*** Δεν χαμπαριάζει με τίποτε ο φίλος μου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης. Όταν είναι να δώσει παράσταση σε θέατρο, δεν πάει να είναι κλειστά μήνες τα πανεπιστήμια, δεν πάει να κλείνει ή Αλουμίλ και 350 οικογένειες να μένουν στον δρόμο, ο Πελεγρίνης πήγε στο Παρίσι για να παίξει θέατρο, υπό την αιγίδα μάλιστα της εκεί πρεσβείας μας.


Σχολιάστε εδώ