επί του πιεστηρίου

Παραμένει αυτό που συχνά, κάθε βδομάδα, λέμε από διάφορες στήλες, ότι από εμάς εξαρτάται τι θα ξημερώσει, ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Ό,τι σπόρο ρίξεις θα φυτρώσει…

Άδωνη, τα λόγια και τα επικοινωνιακά παιγνίδια τέλειωσαν και τώρα αρχίζει η ώρα της πραγματικότητας. Αυτά που δεσμεύτηκες, μειώσεις τιμών και αξιόπιστα γενόσημα, στην πράξη, εκεί στο φαρμακείο, θα δούμε αν και πότε θα υλοποιηθούν, ώστε ο πολίτης να έχει τις αποδείξεις ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο για τη ζωή του. Περιμένουμε, λοιπόν.

Την ώρα που, υποτίθεται, δίνεται η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα για το Δημόσιο και να μην υπάρξουν νέα μέτρα, μετά τις 10 το βράδυ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κανένας έλεγχος προληπτικός δεν θα γίνεται, που σημαίνει, κύριε Θεοχάρη, ότι στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εκεί που γίνεται το μεγάλο πάρτι, κανένας έλεγχος δεν θα γίνεται… Προς μεγάλη χαρά των νταβατζήδων.

Οι οδηγίες που δόθηκαν με την υπ’ αριθ. απόφαση ΔΕΠ Α 1180310 ΕΞ 2013, με ημερομηνία 22/11/2013, προβλέπουν τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων, με τα συνεργεία να κάμουν ελέγχους μέχρι τις 10 το βράδυ. Από εκεί και πέρα θα οργιάζει η παρανομία της νύχτας.

Η κατάργηση των νυχτερινών ελέγχων είναι ξεκάθαρο δώρο στους ανθρώπους της νύχτας.

Δρόμος για το μέλλον ή μια παρένθεση θα είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς; Αν το θέμα σάς απασχολεί και αναζητείτε απαντήσεις, τότε τις έχετε, και μάλιστα από αξιόπιστα και σεβαστά στελέχη της Αριστεράς. Τις καταθέτουν ο Γιάννης Δραγασάκης, η Σοφία Σακοράφα, η Ρένα Δούρου, η Θεανώ Φωτίου και οι Λεωνίδας Βατικιώτης, Παναγιώτης Σωτήρης, Γιάννης Τόλιος, Μάκης Ζέρβας, Θανάσης Καμπάνης, Χρήστος Κεφαλής και Δημήτρης Μπελαντής στο βιβλίο με τίτλο «Κυβέρνηση της Αριστεράς, δρόμος για το μέλλον ή παρένθεση;», ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο. Ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από προχθές από τις Εκδόσεις «Τόπος».

Μια μικρή γεύση από τα θαύματα που μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνουν και μάλιστα μονίμως. Πριν από 40 χρόνια ψηφίστηκε ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που ισχύει σήμερα. Στο άρθρο 17 εξαιρούνται της κατάσχεσης τα… υποζύγια, που είναι απαραίτητα για «πορισμόν»! Θαυματοποιός ο νομοθέτης. Είχε προβλέψει τη σημερινή κατάσταση και εξαίρεσε τα τωρινά υποζύγια της «τρόικας» για να μην έχει τη δυνατότητα να μας κατασχέσει και να μας φορτώσει στα τρένα με προορισμό τα κρεματόρια του Άουσβιτς και του Νταχάου.


Σχολιάστε εδώ