Ψάχνουν για… τζαμιά…

Καθώς ο νέο-οθωμανισμός χρησιμοποιείται από πολλούς κύκλους στη Βόρειο Ελλάδα για τη διείσδυση της Τουρκίας, όχι μόνο στη Θράκη αλλά σε ολόκληρη τη Μακεδονία, είδαμε ξαφνικά να υποβάλλονται αιτήματα ώστε να χρησιμοποιείται το Ζινζιρλί τζαμί και ως τέμενος. Θα μπορούσε, ίσως, να δικαιολογηθεί ένα τέτοιο αίτημα εάν υπήρχαν και μουσουλμάνοι στις Σέρρες.

Αλλά επειδή κάποιοι όλα τα έχουν υπολογίσει, βρέθηκε ο «Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών Ιερών Τεμενών Δυτικής Θράκης», του οποίου αφού απορρίφτηκε το αίτημα για το Ζινζιρλί (που είναι μνημείο του 16ου αιώνα και ανήκει στη 12η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων), οι καλοί… θρησκευόμενοι συμπατριώτες μας επανήλθαν ζητώντας να λειτουργήσουν στο Μολυβένιο Τζαμί των… Τρικάλων, όπου και αυτό το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Ο Σύλλογος, του οποίου οι σχέσεις με το προξενείο Κομοτηνής είναι γνωστές, δεν έμεινε πάντως χωρίς υποστηρικτές.
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ. Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας υπέβαλλαν ερώτηση στη Βουλή ρωτώντας τους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού εάν θα δώσουν άδεια για την πραγματοποίηση θρησκευτικής τελετής από τους «μουσουλμάνους», παραβλέποντας φυσικά να εξηγήσουν ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος κάθε άλλο παρά εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα μας. Εκτός εάν οι δύο βουλευτές αναγνώρισαν στον Σύλλογο αυτή την αποστολή.

Είναι κατανοητό το άγχος της ΔΗΜΑΡ να διεκδικήσει την εύνοια του προξένου, που προς το παρόν απολαμβάνουν κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά με τέτοιες κινήσεις μάλλον θα χάσουν και τις λιγοστές χριστιανικές ψήφους που διατηρεί το κόμμα τους στην περιοχή.

Αλλά για τη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν κι άλλα ζητήματα. Ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης, προφανώς από κακή ενημέρωση καθώς δεν τολμούμε καν να φαντασθούμε ότι επρόκειτο για σύμπτωμα ψηφοθηρίας, υποστήριξε τα «δίγλωσσα νηπιαγωγεία», όπως ζητούν επίμονα, το προξενείο και λοιποί παράγοντες της μειονότητας.

Είναι πράγματι θλιβερό, για αριστερό μάλιστα πολιτικό, να συντάσσεται με αιτήματα που απλώς έχουν σκοπό να κρατήσουν περιχαρακωμένη τη μειονότητα, αποκλεισμένη από την κοινωνία στην όποια ζει. Γιατί αυτό που τρέμει το προξενείο είναι ότι εάν επιβιώσουν τα δημόσια νηπιαγωγεία που φυσικά δεν διδάσκονται μαθήματα, αλλά προπαίδεια και όπου υπάρχει φυσικά δυνατότητα συνεννόησης στη μητρική γλώσσα των παιδιών αλλά συγχρόνως υπάρχει εξοικείωση με τη γλώσσα της πατρίδας τους, την ελληνική, τότε σταδιακά θα αποστεωθεί η μειονοτική εκπαίδευση.

Η μειονοτική εκπαίδευση, όπως λειτουργεί εδώ και χρόνια τώρα, είναι απλώς η προετοιμασία για να σταλούν τα παιδιά στην Κωνσταντινούπολη και στην Αδριανούπολη για να σπουδάσουν, ώστε να μην ενσωματωθούν ποτέ στην κοινωνία τους και να αισθάνονται πάντοτε μειονεκτικά και σαν «ξένοι» στην πατρίδα τους…
Αυτή δεν είναι αριστερή πολιτική…

Αληθεύει αυτό που διαβάσαμε, ότι ο Άρειος Πάγος με απόφασή του καθιστά υποχρεωτική την εφαρμογή της… σαρίας στη Θράκη; Σε δικαστική υπόθεση που αφορούσε διαθήκη μουσουλμάνου της Θράκης ο Άρειος Πάγος αποδέχτηκε την εφαρμογή της σαρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της διαθήκης θανόντος μουσουλμάνου της Θράκης με βάση το αιτιολογικό πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το ισλαμικό κληρονομικό δίκαιο. Ο θανών είχε συντάξει διαθήκη στην οποία άφηνε κληρονόμο του τη σύζυγό του. Τη διαθήκη προσέβαλε η αδερφή του επικαλούμενη τη σαρία. Όπως καταλαβαίνετε η συνέχεια θα δοθεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου η Ελλάδα θα βρεθεί να υπερασπίζεται την εφαρμογή της σαρίας σε τμήμα του ευρωπαϊκού εδάφους…

****

— Άθλια επίθεση δέχθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος από κάποια δημοσιογράφο-κοσμικογράφο-σχολιογράφο επειδή τόλμησε να υποβάλλει ερώτηση στην Κομισιόν για τις δηλώσεις του Ερντογάν για την Κύπρο. Ενοχλήθηκε η συγκεκριμένη κοσμική κυρία επειδή ο κ. Κουμουτσάκος είναι έλληνας ευρωβουλευτής και ασχολήθηκε με τις υποθέσεις «ανεξάρτητου νησιωτικού κράτους» (εννοεί την Κύπρο).

— Η συγκεκριμένη κυρία, μάλλον, θα πρέπει να ασχοληθεί με την κοσμική κίνηση πέριξ του Κολωνακίου που περιφέρεται, καθώς απλώς αποδεικνύει την ασχετοσύνη της και την αγραμματοσύνη της που δεν καλύπτονται από τη δήθεν επιθετική και εκκεντρική τιποτολογία της. Γιατί αλλιώς, όσο κι αν μισεί την Κύπρο, όσο κι αν μισεί όσους στην Ελλάδα αγαπούν την πατρίδα τους, θα γνώριζε ότι η Ελλάδα είναι ακόμη τυπικά εγγυήτρια δύναμη σε αυτό το «νησιωτικό κράτος»…

— Από την άνοιξη ακόμη προειδοποιούμε για τις προθέσεις του Τ. Ερντογάν και της παρέας του να βάλουν χέρι σε μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς και ιερούς τόπους των χριστιανών, προκειμένου να εξυπηρετήσει την ισλαμική ατζέντα του. Οι αντιδράσεις για τη μετατροπή σε τζαμί της Αγ. Σοφίας στην Τραπεζούντα ήταν χλιαρές και φυσικό επακόλουθο είναι ότι έτσι αποθρασύνεται όλο το κύκλωμα που λειτουργεί γύρω από τον Τ. Ερντογάν. Έτσι ήρθε τώρα η σειρά της Αγ. Σοφίας, όπου και πάλι οι αντιδράσεις ήταν σε επίπεδο γενικό. Το αποτέλεσμα είναι να μας κάνει και υποδείξεις το τουρκικό ΥΠΕΞ για θέματα θρησκευτικών ελευθεριών.

— Και επειδή τις ίδιες ημέρες που συνέβαιναν αυτά η Τουρκία εκλέγονταν μέλος της επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ, προκύπτει ένα σοβαρό πρόβλημα για το ΥΠΕΞ, καθώς δεν μπόρεσε να κινητοποιηθεί έστω και εντός των ολίγων ημερών που είχε στη διάθεσή του, ώστε να ενημερώσει όλες τις χώρες της ΟΥΝΕΣΚΟ για τη μεταχείριση των χριστιανικών μνημείων στην Τουρκία αλλά και για τα σχέδια που έχουν οι φίλοι του Ερντογάν για την Αγία Σοφία…

— Πολύς θόρυβος έγινε για την υπόθεση των 130 χιλιάδων ευρώ που επρόκειτο να διατεθούν από την Ελληνική Προεδρία για αναμνηστικά φουλάρια και γραβάτες, που πρώτο αποκάλυψε το «Υπουργείο Εξωφρενικών». Η αλήθεια πάντως είναι ότι η τοποθέτηση του κ. Καραμήτσου-Τζιρά για να αναλάβει τη θέση του πολιτικού διευθυντή, δεν έχει σχέση με την υπόθεση καθώς η θέση καλυπτόταν προσωρινά από τον κ. Ανδρουλάκη μετά την αποχώρηση του πρέσβη Δ. Παρασκευόπουλου… Εξάλλου, όπως είχαμε επισημάνει, δεν ήταν δυνατόν ο επικεφαλής του γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας να μην έχει τουλάχιστον πρεσβευτικό βαθμό.

— Τώρα που έχουν αμβλυνθεί τα δικά μας αντανακλαστικά χρειάζεται να παρακολουθούμε τι γίνεται και δίπλα μας στη Βουλγαρία όπου έχουν πάρει χαμπάρι το παιγνίδι του κ. Γκρούεφσκι. Ο γνωστός καθηγητής διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Μ. Ντιμιτρόφ κατήγγειλε, όπως μετέδωσε βουλγάρικο πρακτορείο ειδήσεων, ότι κοινοτικά χρήματα τα οποία δίνονται στα Σκόπια, ξοδεύονται δήθεν για την αναστήλωση παλαιών στρατιωτικών καταφυγίων στην περιοχή της Δοϊράνης από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά τελικά αυτοί οι αναπαλαιωμένοι στρατώνες μετατρέπονται σε μουσείο του «Μακεδονισμού». Ζήτησε μάλιστα ο κ. Ντιμιτρόφ από τους βούλγαρους ευρωβουλευτές να κινητοποιηθούν και να καταγγείλουν αυτές τις μεθοδεύσεις των Σκοπίων. Μήπως πρέπει να συντονισθούν και οι δικοί μας ευρωβουλευτές;


Σχολιάστε εδώ