Ο φόρος ακίνητης περιουσίας νέο αγκάθι για την Αγιά Σοφιά

Από τα 33 μέλη του ΔΣ τα 17 ψήφισαν υπέρ, τα δύο κράτησαν ουδέτερη στάση, ενώ μετά από την αποχώρηση των συμβούλων που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, οι συνολικοί απόντες ανήλθαν στους 14. Από την ένταση λιποθύμησε μία δημοτική σύμβουλος, αλλά ελάχιστοι ασχολήθηκαν μαζί της.

Η έγκριση της προμελέτης προβλήθηκε ιδιαίτερα επειδή έτσι οι άνθρωποι της ΑΕΚ εκτιμούν πώς μπορούν να αυξήσουν τις πιέσεις τους, ώστε να ξεπεράσουν άμεσα τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Εμείς, όμως, αποκαλύπτουμε σήμερα ένα σημαντικό εμπόδιο, το οποίο μοιάζει ανυπέρβλητο. Πρόκειται για την αδυναμία της Ερασιτεχνικής να μεταβιβάσει την έκταση στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» επειδή το σωματείο χρωστάει χρήματα στο Δημόσιο από τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το ποσό είναι ιδιαίτερα μεγάλο και γι’ αυτό προσπαθούν στην «Ένωση» να το κρατήσουν μυστικό. Μόνο που το θέμα έχει ήδη φτάσει πολύ ψηλά και μπορεί να προκαλέσει έντονες καθυστερήσεις στην έναρξη των έργων.

Από την ΑΕΚ εξακολουθούν να ισχυρίζονται πώς δεν χρωστούν κάτι διότι η έκταση έχει παραχωρηθεί για συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή την ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου. Άρα, αφού δεν υπάρχει το γήπεδο, τότε δεν τίθεται και ζήτημα οφειλής στο κράτος από τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Ο αντίλογος από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι οι «κιτρινόμαυροι» είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν, διότι διαφορετικά αποκλείεται να ολοκληρωθεί νομότυπα η εκχώρηση της έκτασης για εκμετάλλευση στην εταιρεία που θα κατασκευάσει το γήπεδο.

Τις εξελίξεις παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ξέρει ότι έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα του γηπέδου και θέλει να το ολοκληρώσει, αλλά αντιλαμβάνεται πώς κάποια εμπόδια είναι πιο ψηλά απ’ όσο υπολόγιζε ότι απ’ όσο ήθελε να τα βλέπει. Από τη συνάντησή του με τον Γιάννη Μανιάτη, ο «τίγρης» βγήκε εμφανώς ικανοποιημένος, αλλά έκτοτε πέρασαν ήδη δέκα μέρες δίχως κάποια χειροπιαστή εξέλιξη. Κάτι που μπορεί να σηματοδοτεί την αδυναμία της Πολιτείας να δώσει λύσεις στα διάφορα προβλήματα δίχως να προκαλέσει την κοινή γνώμη, σε μια περίοδο κατά την οποία το Κοινοβούλιο ψηφίζει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για όλους τους πολίτες. Το θέμα της Αγιάς Σοφιάς αναμένεται να προκαλέσει αντιπαραθέσεις και στη Βουλή ειδικά μετά από τη σημερινή αποκάλυψή μας, αλλά και όσα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη. Με τον Μελισσανίδη να ενεργοποιεί κάθε κυβερνητικό στέλεχος το οποίο μπορεί να δώσει λύσεις άμεσες και οριστικές.


Σχολιάστε εδώ