ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, στα αρμόδια όργανα του κόμματος συζητείται η πρόταση να μην στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωπό του σε καμία εκπομπή του MEGA. Μέχρι σήμερα «εμπάργκο» υπήρχε μόνο για την εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη «Ανατροπή» ενώ ο Αλ. Τσίπρας από την προεκλογική περίοδο των τελευταίων εκλογών αρνείται να παρουσιαστεί στα δελτία ειδήσεων του εν λόγω καναλιού.

Αφορμή της αντιπαράθεσης αποτέλεσε η θέση του Αλ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που θα καταψηφίσουν αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή θα έχουν τη λαϊκή επιδοκιμασία, κάτι που από τον Ε. Βενιζέλο και τα «ΝΕΑ» εκλήφθηκε ως πρόταση για αποστασία κατά το προηγούμενο του 1965 κατά του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Ερμηνεύοντας τη σφοδρότητα της αντίδρασης από το ΠΑΣΟΚ και τα «ΝΕΑ», στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για σπασμούς ενός συστήματος εξουσίας που βλέπει να έρχεται το τέλος του και εξηγούν:

Ο μεν Ε. Βενιζέλος έχει επίγνωση ότι ηγείται ενός κόμματος το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Από τους λιγοστούς βουλευτές που έχει μπορεί να προκύψει ένα νέο «ατύχημα» όπως έγινε με τη Θ. Τζάκρη και ως εκ τούτου μανιωδώς προσπαθεί να διασωθεί προσωπικά διά της προσκολλήσεως στον Αντ. Σαμαρά, στον οποίο δίνει καθημερινά εξετάσεις αφοσίωσης εξ ου και έχει αναλάβει εργολαβικά την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι ο μόνος αντίπαλος του Αντ. Σαμαρά.

Για δε τα «ΝΕΑ» είναι ιδιαίτερα καυστικοί και τονίζουν ότι, αν μη τι άλλο, είναι πρόκληση να μιλάει η εν λόγω εφημερίδα για «αποστασία» όταν είναι γνωστό ότι είχε στηρίξει την αποστασία του 1965 και για αυτό οι δημοκρατικοί πολίτες έκαιγαν τότε φύλλα της εφημερίδας έξω από την οδό Χρήστου Λαδά όπου στεγαζόταν.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος στον εκδότη των «ΝΕΩΝ» ήταν ιδιαίτερα αυστηρός τονίζοντας:

«Ο κύριος Ψυχάρης γνωρίζει σήμερα ότι αν αυτή τη στιγμή σπάσει αυτό το σύστημα της διαπλοκής δεν θα παίρνει αφειδώς δάνεια για να κρατάει μια χρεοκοπημένη επιχείρηση. Ενώ την ίδια ώρα ο κάθε μεροκαματιάρης ιδιοκτήτης μιας κατοικίας πραγματικά χτυπάει η καρδούλα του αν από την πρώτη του έτους θα του βάλουν το σπίτι στον πλειστηριασμό. Εκεί είναι ανάλγητη η Πολιτεία, στον κύριο Ψυχάρη μπορεί να χαρίζει λεφτά έτσι».

Στον προβληματισμό ότι η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης όπως τα «ΝΕΑ» και το MEGA μπορεί να στοιχίσει στο κόμμα την προβολή των θέσεών του, τα στελέχη της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι ο Αλ. Τσίπρας στις προηγούμενες εκλογές αποφάσισε να μην εμφανιστεί στα δελτία ειδήσεων του MEGA, αλλά αυτό καθόλου δεν απέτρεψε την εκλογική εκτόξευση του κόμματος στο 27% και την κατάληψη της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τα κυρίαρχα και φαινομενικά πανίσχυρα Μέσα Ενημέρωσης.

Το ποτάμι πλέον δεν γυρίζει πίσω εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν ότι επεισόδια τύπου «Τατσόπουλου», δημιουργούν απλώς εφήμερες εντυπώσεις οι οποίες δεν μπορούν να ανακόψουν την πορεία του κόμματος προς την κυβέρνηση όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές.

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν τα επιτελικά στελέχη του κόμματος, η πρόσφατη πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης ήταν όχι μόνο πετυχημένη κίνηση αλλά δημιούργησε σχετικά νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό το οποίο βρίσκεται σε φάση μεγάλης ρευστότητας. Δεν είναι, λένε, μόνο το ότι η κυβερνητική πλειοψηφία τραυματίστηκε με την αποχώρηση της Θ. Τζάκρη αλλά και το ότι πυροδοτήθηκαν εξελίξεις και στη ΔΗΜΑΡ. Στον ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να προεξοφλούν τίποτα- παρακολουθούν με προσοχή αλλά και διακριτικότητα τις εξελίξεις στο κόμμα του Φ. Κουβέλη, όπου η εσωτερική συζήτηση εν όψει του συνεδρίου του έχει αρχίσει να βάζει στην ημερήσια διάταξη και το θέμα της ενδεχόμενης μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν δει πολλά τα μάτια τους από εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, κρατούν στάση αναμονής για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνοντας αυτό που κάθε φορά έλεγαν μετά από κάθε διάσπαση ή αντιπαράθεση: «Ας κάτσει πρώτα ο κουρνιαχτός και μετά βλέπουμε».

Βέβαια δεν διαφεύγει της προσοχής τους και η κατάσταση στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί τον «αδύναμο κρίκο» της συγκυβέρνησης και οι οποιεσδήποτε εξελίξεις εκεί μπορεί να πυροδοτήσουν γεγονότα που θα ανατρέψουν το σημερινό εύθραυστο πολιτικό σκηνικό.


Σχολιάστε εδώ