επί του πιεστηρίου

Ολόκληρος στρατός από «τροϊκανούς», κλιμάκια τεχνικά και πάσης κατηγορίας άλλης, επιτηρητές, η πολυπληθής ομάδα του κ. Ράιχμαν, οι Επίτροποι που έχουν φέρει στις τράπεζες, δεν θα πρέπει να μάθουμε κάποτε, κύριε Στουρνάρα, πόσα λεφτά μάς στοιχίζουν κάθε μήνα όλοι αυτοί; Κανένα κόμμα δεν ζήτησε για αυτό το θέμα, με ερωτήσεις και επερωτήσεις, να καταθέσει η κυβέρνηση όλα τα στοιχεία για τα χρήματα που παίρνει ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, τουλάχιστον να ξέρουμε τι… κερατιάτικα πληρώνουμε. Δίκιο δεν έχουμε;

Και εκεί που θεωρούσαν όλοι τελειωμένο τον Κουβέλη, μια ζαριά έριξε και προκλήθηκε πανικός στο σύστημα. Με το μάτι στραμμένο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε στους πρώην συνεταίρους του: Μη με θεωρείτε δεδομένο και προσμετράτε τον αριθμό των βουλευτών μου στους δικούς σας, γιατί υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Και μάλιστα πολύ καλύτερα από τα δικά σας. Ταυτόχρονα, ο Τσίπρας, με το άνοιγμα της χαραμάδας που προσφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ότι υπάρχει κόμμα για κυβερνητική συνεργασία, δίνει την απάντηση που ζητάνε πολλοί πολίτες, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για να αντιδράσουν στις μνημονιακές κυβερνήσεις και πολιτικές.

Για τους συμπατριώτες μου, τους Κεφαλονίτες, η παρακάτω αναφορά. Όσο μπορούμε, καλό είναι να κρατάμε ζωντανούς τους δεσμούς μας με τον τόπο του, ο καθένας μας, και την ιστορία. Αυτή την ανάγκη ενισχύει το περιοδικό «Η Κεφαλονίτικη Πρόοδος» που εκδίδει η Αμαλία Βουτσινά και σύμβουλος έκδοσης είναι ο Γιώργος Μοσχοπουλάς, καθηγητής πανεπιστημίου, ιστορικός. Πρόκειται για ένα πολύτιμο περιοδικό ιστορίας, λαογραφίας, τέχνης και επικαιρότητας και μπορείτε να το αναζητήσετε στη διεύθυνση Κοριάννα Λειβαθούς, 281 00 Αργοστόλι, τηλ. 26710 – 68.259 και 210 – 6121.245.


Σχολιάστε εδώ