Έλεος: Ο Τσίπρας επιβραβεύει την Τζάκρη

Αλήθεια, πώς χάθηκε μέσα στην αντιμνημονιακή παραζάλη το παραδοσιακό πολιτικό ήθος της Αριστεράς; Πώς η παραδοσιακή Αριστερά κατρακύλησε από το πολιτικό ήθος του Κύρκου στον πολιτικό αμοραλισμό του Τσίπρα; Πώς τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβραβεύσει τον πολιτικό καιροσκοπισμό της Τζάκρη, πώς τόλμησε να απευθύνει δημόσια πρόσκληση συναλλαγής στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Γιατί καθαρή συναλλαγή είναι να καλεί ο κ. Τσίπρας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αποστατήσουν προκειμένου να βρουν θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά τους καλεί να γράψουν στα παλιά τους παπούτσια τη βούληση των ψηφοφόρων που τους εξέλεξαν. Ώστε, λαμπρό παράδειγμα πολιτικού ήθους η κ. Τζάκρη και όχι ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος όταν διαφώνησε και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα – και δεν τη χρησιμοποίησε για συναλλαγή. Ώστε λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση η κ. Τζάκρη, που απροκάλυπτα υπέκλεψε μία βουλευτική έδρα από το ΠΑΣΟΚ και την πρόσφερε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλοιώνοντας τη βούληση των ψηφοφόρων που την εξέλεξαν ως ΠΑΣΟΚ και με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται να αναβαθμίσει την πολιτική ζωή του τόπου. Εδώ να επισημάνουμε στον κ. Τσίπρα ότι η απόσταση από το πολιτικό μεγαλείο στον πολιτικό αμοραλισμό είναι ένα σκαλοπάτι και αυτό το σκαλοπάτι το κατέβηκε με άνεση, μέσω της πρότασης συναλλαγής που απηύθυνε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

• Προφανώς, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε στρατηγικό αδιέξοδο. Αφού πρώτα επένδυσε στη λαϊκή εξέγερση προκειμένου να ρίξει τη δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας, αφού μάταια ανέμενε να κάνει έφοδο ο λαϊκός παράγοντας στα «Χειμερινά Ανάκτορα», τώρα επιδιώκει να ρίξει την κυβέρνηση μέσω της αποστασίας. Γιʼ αυτό ο κ. Τσίπρας από την κομματική του εφημερίδα φρόντισε απροκάλυπτα να επιδοθεί στην επιχείρηση εξαγοράς συνειδήσεων, απευθύνοντας πρόσκληση συναλλαγής και αποστασίας προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Τελικά φαίνεται πως αυτό είναι το νέο πολιτικό ήθος της Αριστεράς επί ημερών Τσίπρα και πράγματι ταιριάζει γάντι με τον πολιτικό καιροσκοπισμό της Τζάκρη, που όψιμα ανακάλυψε ότι «η ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης» εκφράζεται μέσω ΣΥΡΙΖΑ. Ώστε Τζάκρη και Τσίπρας χέρι χέρι θα ανασυστήσουν τη δημοκρατική παράταξη, αχ, Ανδρέα, ευτυχώς, εσύ έφυγες νωρίς…

ΥΓ.: Πάλι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στις απολυμένες καθαρίστριες του Δημοσίου ότι θα αποκατασταθούν όσοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω Μνημονίων. Ωστόσο και πάλι δεν είπε κουβέντα πού θα βρει τα κονδύλια αποκατάστασης.


Σχολιάστε εδώ