Φωτιές άναψε ο Νότης Μαριάς

Γκρίνιες που τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν με τις συζητήσεις για την κατεύθυνση των συνεργασιών, ορισμένες όμως μετατρέπονται σε πικρίες για τις αλλαγές στα κομματικά όργανα.

Αυτό τουλάχιστον θα μπορούσε να πει ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος κυριολεκτικά «έβραζε» μετά την αποκαθήλωσή του από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συζήτησης για την εκλογή νέας γραμματείας, ο κ. Μελάς διαμαρτυρήθηκε έντονα για δημοσίευμα πού, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν υβριστικό προς το πρόσωπό του. Μάλιστα άφησε αιχμές πως τα όσα αναφέρονταν είχαν το χαρακτήρα της διαρροής από το εσωτερικό του κόμματος. Στη συνέχεια, επικαλούμενος το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί, ζήτησε αναβολή της όλης διαδικασίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τότε ο κ. Μελάς, εμφανώς δυσαρεστημένος, απευθύνθηκε στον Καμμένο και απείλησε με αποχώρηση. Ο διάλογος μεταξύ των δύο είναι ενδεικτικός:

Μελάς: Αν είναι έτσι τα πράγματα θα σηκωθώ να φύγω!

Καμμένος: Αν θες να φύγεις μπορείς να το κάνεις.

Παρά την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ο κ. Μελάς δεν έφυγε, αλλά και δεν έδωσε συνέχεια, μένοντας αμίλητος στη συνεδρίαση.

Η ΚΟ προχώρησε κανονικά τις διαδικασίες και εξέλεξε γραμματέα τον μοναδικό υποψήφιο Κώστα Γιοβανόπουλο, με αναπληρώτρια την Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ένταση για τις συνεργασίες

Από κει και πέρα στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις συνεργασίες, κυοφορείται εδώ και καιρό μια κατάσταση με χαρακτηριστικά ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ δύο διακριτών γραμμών. Το τελευταίο επεισόδιο αυτού του ιδιότυπου μπρα ντε φερ παίχτηκε μεσοβδόμαδα με τις δηλώσεις του Νότη Μαριά για επικείμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που παρά την πυροσβεστική προσπάθεια του Πάνου Καμμένου άναψαν φωτιές. Στη συνεδρίαση της ΚΟ οι βουλευτές που δεν θέλουν ούτε να ακούν για ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν σφοδρή κριτική.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Τέρενς Κουίκ και Έλενα Κουντουρά, ενώ τους σχετικούς προβληματισμούς ασπάζεται και ο Παύλος Χαϊκάλης. Οι δύο πρώτοι εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους με βασικό επιχείρημα πως «δεν θα γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουμε τεράστιες διαφορές ιδεολογικές και πολιτικές». Στην κριτική αυτή ο Μαριάς απαντά πως δεν είπε τίποτα περισσότερο από αυτά που αποφάσισαν τα κομματικά όργανα και αφορούν σε συνεργασίες με καθαρά αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Π. ΤΖΑΝΝΕΤΑΤΟΣ


Σχολιάστε εδώ