ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Το μυστήριο, το οποίο παρακολούθησαν γύρω στα 800 άτομα, ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, ενώ κουμπάρος ήταν ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Η στήλη εύχεται στους νεόνυμφους κάθε ευτυχία.

// Τα κονδύλια που θα διαθέσει το 2014 το κράτος στον Δήμο Πειραιά για τα προνοιακά επιδόματα έχουν περικοπεί κατά 30% περίπου. Τι σημαίνει αυτό, άραγε; Ότι λιγόστεψαν οι δικαιούχοι ή ότι ο επανέλεγχος απέδειξε ότι κάμποσοι απ’ αυτούς ήταν ανάπηροι-μαϊμούδες;

// Σε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη του Κορυδαλλού εξελίχθηκε η λιτή αλλά γεμάτη συγκίνηση εκδήλωση των εγκαινίων του δημαρχείου του Κορυδαλλού την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ημέρα των πολιούχων της πόλης Ταξιαρχών. Σύσσωμη η τοπική κοινωνία, άνθρωποι όλων των γενεών και των ηλικιών και εκπρόσωποι όλων των φορέων της πόλης, γιόρτασαν ενωμένοι το «σπίτι» του Δήμου, το δημαρχείο- κόσμημα. Ήταν παράλληλα και μέρα γιορτής για την αυτοδιοίκηση, αφού αυτή την ιστορική στιγμή για τον Κορυδαλλό, τίμησαν με την παρουσία τους επικεφαλής και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

// Δωρεά του ακινήτου του, που βρίσκεται στην οδό Δερβενακίων στα Μανιάτικα και στεγάζει δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό, έκανε στον δήμο ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος «Αγία Βαρβάρα». Έτσι, από εδώ και στο εξής, ο βρεφονηπιακός σταθμός θα στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο και ο δήμος θα… γλιτώσει ακόμα ένα νοίκι. Τη δωρεά αποδέχθηκε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος που ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του φιλανθρωπικού συνδέσμου πατέρα Χαρίτωνα, τονίζοντας ότι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως σε δύσκολες στιγμές υπάρχουν στον Πειραιά άνθρωποι με περίσσευμα αγάπης και διάθεση προσφοράς.

// Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε την περασμένη Πέμπτη στις Σπέτσες. Από τα μεσάνυχτα μέχρι νωρίς το πρωί η βροχή έπεφτε ασταμάτητα, πλημμύρισαν ρέματα, καταστράφηκαν γεφύρια, «ράγισαν» δρόμοι, έγιναν κατολισθήσεις και ορισμένα παλιά σπίτια έπαθαν ζημιές. Από νωρίς το πρωί μετέβη στο νησί ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημ. Κατσικάρης και συντόνισε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών.

// Πληθαίνουν τα κρούσματα παράνομης διακίνησης οστρακοειδών στην περιοχή του Πειραιά, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Χρήστου. Τα οστρακοειδή που δεν διακινούνται νόμιμα δεν έχουν ελεγχθεί και ενδέχεται να μεταδώσουν θανατηφόρες νόσους στους καταναλωτές, καθώς τρώγονται ζωντανά. Γι’ αυτό ο αντιπεριφερειάρχης συνιστά να προσέχει ο κόσμος από πού τα αγοράζει.

// Την Τετάρτη το πρωί στις 11 ο Πειραιάς θα υποδεχθεί το ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο θα παραμείνει για προσκύνημα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Το λείψανο του Αγ. Νεκταρίου θα συνοδεύει ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ενώ θα το υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ. Στον ιερό ναό θα τελούνται καθημερινά Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση και Εσπερινός, βάσει του προγράμματος. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει στον ιερό ναό ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κουβαρά Γέρων Νεκτάριος Βιτάλης.

// Βρέθηκε η φόρμουλα για να περιέλθει ο ιστορικός κινηματογράφος «Καλιφόρνια» στον Δήμο Πειραιά. Όπως είναι γνωστό, το ακίνητο ανήκει στον Δήμο Γαλαξειδίου και ήδη ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος μίλησε μαζί του και συμφώνησαν να του παραχωρήσει ο Πειραιάς άλλο ακίνητο, που βρίσκεται σε δήμο της Αττικής (σ.σ.: πιθανόν εκείνο στον Άλιμο) ώστε να δώσει το «Καλιφόρνια» στον δήμο. Να θυμίσουμε ότι το θέμα είχε αναδείξει ο πρόεδρος του Ε΄ Διαμερίσματος Θόδωρος Σκορδίλης. Παράλληλα ο δήμαρχος υιοθέτησε κι άλλη πρότασή του για κατεδάφιση του παλιού ακινήτου στο τετράγωνο Αιτωλικού – Αιγάλεω – Καλύμνου – Αγ. Διονυσίου και μετατροπή του χώρου σε πάρκο για την αναψυχή των κατοίκων της περιοχής.

// Παραμελημένο έχει αφήσει το Τζάνειο το υπουργείο Υγείας. Από τις αρχές του χρόνου παρατηρείται τραγική έλλειψη γιατρών και το Επιστημονικό Συμβούλιο είχε ζητήσει τη μετακίνηση τουλάχιστον 15 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για κάλυψη των αναγκών του, μέσω της κινητικότητας. Το υπουργείο έστειλε μόλις τρεις γιατρούς, τη στιγμή που στο Ασκληπιείο Βούλας πήγαν 13, στο Κρατικό Νίκαιας 9, στο Αττικό 28, στο Θριάσιο 9 και στο Μεταξά 10! Γιατί τέτοια απαξίωση στο Τζάνειο; Από τη στιγμή που υπήρχε η δυνατότητα και είναι αποδεδειγμένο πως γίνεται πολύ σοβαρό έργο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, γιατί το υπουργείο έχει απέναντί του αυτή την αρνητική στάση; Περίεργο δεν είναι;

// Ούτε την περασμένη Δευτέρα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Ως μοναδικό θέμα ήταν η συζήτηση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, αλλά ενώ οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ήταν στις θέσεις τους, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσίαζαν. Έτσι η συνεδρίαση αναβλήθηκε για μία ακόμα φορά και τα προβλήματα της πόλης παραμένουν χωρίς προοπτική επίλυσης. Αυτό όμως, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδυασμού Αναγέννηση Ζαχαρίας Ζούπης, επειδή συμβαίνει συχνά τον τελευταίο χρόνο έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος να διαλύεται και όλα να βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Πρέπει όλοι, τονίζει ο κ. Ζούπης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλλουν στην αποκατάσταση του δημοτικού συμβουλίου και της λειτουργίας του δήμου πριν οδηγηθεί σε οριστική κατάρρευση.


Σχολιάστε εδώ